Slepkava, kurš izcieš 11 mūža ieslodzījumus, pieprasa atvaļinājumu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums. Ilustratīvs attēls.
Cietums. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Grieķijas kreisais ekstrēmists Dimitri Kufodins, kurš izcieš 11 mūža ieslodzījumus par virkni slepkavību, piektdien, 10. maijā, solījis turpināt badastreiku "līdz galam", ja netiks apmierināts viņa lūgums pēc atvaļinājuma no cietuma.

Kufodins bija teroristiskā grupējuma "17. novembris" kaujinieks.

Radikālais kreisais grupējums tika izveidots 1975. gadā un nosaukts par godu studentu nemieriem pret militāro režīmu 1973. gada 17. novembrī.

Grupējums savu noziegumu sēriju sāka ar ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) Atēnu biroja vadītāja Ričarda Velča noslepkavošanu 1975. gadā.

Pēdējā grupējuma pastrādātā slepkavība bija Lielbritānijas militārā atašeja Stīvena Sondersa nogalināšana Atēnās 2000. gada 8. jūnijā.

Teroristiskā organizācija tiek vainota 23 slepkavībās, ieskaitot četru ASV amatpersonu, divu Turcijas diplomātu un vairāku Grieķijas politiķu un uzņēmēju slepkavības.

61 gadu vecais Kufodins tika notiesāts 2003. gadā.

Kopš 2017. gada beigām viņam piešķirti seši atvaļinājumi, vienreiz pēc badastreika, un viņš ir pārvests no stigrā režīma cietuma Atēnās uz mazāk stingru ieslodzījuma vietu netālu no Volas.

Grupējuma "17.novembris" upuru tuvinieki un ASV amatpersonas kritizējušas atvieglojumu piešķiršanu Kufodinam, kurš ir ļoti populārs grieķu anarhistu vidū.

Anarhistu grupējumi ir sākuši kampaņu viņa atbalstam, tostarp draudējuši tiesnešiem, kas saistīti ar Kufodina lietu, un pastrādājuši vandalisma aktus. Pagājušo ceturtdien, 2. maijā, aptuveni 30 jaunieši izdauzīja stiklus vairāk nekā 20 veikalu skatlogiem un divām bankām Atēnu centrā.

Piektdien, 10. maijā, anarhistu grupa iebruka laikraksta "Avgi" birojā Atēnās, lai protestētu pret atvaļinājuma liegšanu Kufodinam.

Skaidrojot savu lēmumu, tiesneši norādīja, ka Kufodins joprojām rada draudus sabiedrības drošībai un ne reizes nav nožēlojis pastrādātos noziegumus.

Kufodina advokāte tiesnešu lēmumu nodēvēja par "ārkārtīgi netaisnīgu" un paziņoja, ka Kufodins atteiksies no medicīniskās palīdzības.

Kufodins badastreiku pieteica 2. maijā un pēc tam veselības problēmu dēļ tika ievietots slimnīcā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu