"Viņi uzskata, ka es esmu bīstama sabiedrībai". Sievietei ar garīgās veselības problēmām draud atņemt bērna aprūpes tiesības (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Māmiņai Dacei ir garīgās veselības problēmas. Arī viņas dēls Sebastians ir ar īpašām vajadzībām. Bāriņtiesa, ņemot vērā ģimenes situāciju, regulāri veic pārbaudes, taču tagad sola atņemt mātei tiesības uz bērnu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Māmiņa uztur kontaktu arī ar bērna tēvu, kurš visai bieži nāk ciemos. Bāriņtiesai ir parādījušās aizdomas, ka bērnam vide, kurā viņš uzturas, nav labvēlīga un tēvs rada apdraudējumu. 

Savukārt Dace uzskata, ka bāriņtiesai nav iemeslu, lai atņemtu viņai aizgādības tiesības un min to, ka iestāde apzināti biedē, jo 25 gadus vecajai sievietei ir garīgās veselības problēmas.

Sievietei ir iemesls uzskatīt, ka bērnam dzīvošanas apstākļi ir normāli, jo par māti nav bijušas sūdzības policijā. Kā arī neesot dzirdēts, ka viņa ir agresīva un kaitē savam dēlam. Arī sociālā dienesta darbinieki palīdz mātei audzināt bērnu.

Bāriņtiesa gan neizpauž, kādiem riskiem Sebastians ir pakļauts, bet apgalvo, ka aizdomas ir pamatotas. Kā vēsta raidījums, iespējams, ka bāriņtiesa uztraucas par bērna tēvu, jo viņš, neskatoties uz to, ka bērnam ir īpašas vajadzības, skarbi soda savu dēlu un paķlauj viņu stresam.

Dace piebilst, ka tēvs varētu būt bīstams, taču nav pārtraukusi ar viņu kontaktu. 

Sēde, kurā lems par ģimenes likteni, notiks jūnijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu