Sešu mazgadīgu bērnu sišana un ēdiena liegšana - Daugavpils tiesa maijā atsāks skatīt lietu pret vecākiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vardarbība pret bērniem. Ilustratīvs attēls
Vardarbība pret bērniem. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Saņemot iepriekš nozīmētās ekspertīzes rezultātus, Daugavpils tiesa trešdien, 15. maijā, turpinās skatīt krimināllietu, kurā vecāki apsūdzēti par savu sešu bērnu sišanu, vienam no bērniem arī salaužot kāju.

Lieta pērnā gada nogalē noņemta no izskatīšanas saistībā ar tiesu medicīniskās ekspertīzes veikšanu vienam no apsūdzētajiem. Tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško aģentūrai norādīja, ka tagad ekspertīzes atzinums ir saņemts.

Paredzēts, ka iztiesāšana turpināsies trešdien, 15. maijā. Tā būs slēgta tiesas sēde, un lietas izvērtēšanai paredzēta visa darba diena.

Apsūdzētie lietā ir Nataļja un Jurijs Kovaļevski. Lieta tiesā nonāca 2017. gada 17. februārī.

Prokuratūras apkopotie pierādījumi liecina, ka vecāki pret saviem sešiem mazgadīgajiem bērniem pielietoja cietsirdīgu un vardarbīgu izturēšanos, mazgadīgajiem nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas.

» "Ja ieraugi mammu - bēdz!" Bērns vardarbīgā ģimenē. Divi stāsti

2015. gada nogalē bērnu māte bērnam liedza ēdienu un dzērienu, bet, kad mazgadīgais, būdams izsalcis, bez atļaujas paņēma sev un noslēpa piena pudelīti un krūzi ķīseļa, viņa visu pārējo bērnu klātbūtnē sāka viņu lamāt un ar metāla kruķi veica vairākus sitienus pa bērna ķermeni, nodarot viņam smagus miesas bojājumus. Turpinot savas darbības, kas bija vērstas uz bērna mocīšanu, apsūdzētā tīši salauza cietušajam kāju.

Bērnam nodarītie miesas bojājumi tika slēpti.

Bērnu tēvs pielietoja fizisku vardarbību pret katru no bērniem, sitot viņiem ar koka nūju pa ķermeni. Bērnu māte vīra darbības nepārtrauca.

» "Kalifornijas šausmu māja" - vardarbīgi vecāki aptuveni 25 gadu garumā spīdzināja 12 bērnus

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu