"Ar vēju aizpūstas smadzenes!" Aculiecinieks Rīgā novēro nedrošu bērna pārvadāšanu uz motocikla (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas ielās kāds aculiecinieks vairākas reizes novērojis kāda motocikla vadītāja bezatbildīgo rīcību - vīrietis sēdina bērnu uz transportlīdzekļa aizmugurējā sēdēļa bez atbilstošas ķiveres un apģērba, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Aculiecinieks, aprakstot uzņemto videomateriālu, kurā redzams bērns uz motocikla, lieto skarbus vārdus. "Ar vēju aizpūstas pēdējās smadzeņu šūnas? Vai tad likumdošanā nav atrunāts pasažiera vecums? Atkārtošos, ka šāds skats tiek novērots regulāri, un pagriezienā "tēvs" knapi noturēja mazo pusi," raksta "Bez Tabu" skatītājs.

Izrādās, ka pasažiera pieļaujamais vecums likumdošanā tiešām nav atrunāts. Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāve Ieva Bērziņa skaidro, ka bērnus var pārvadāt ar motociklu, tikai tas jādara droši.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis atgādina, ka ir virkne nosacījumu, kurus motocikla aizmugurē sēdošajam pasažieriem jāzina un jāņem vērā.

"Jāsaprot, ka motociklam, griežoties pa labi vai pa kreisi, arī bērnam ir jāturpina šī te kustība līdzi vadītājam, viņš nevar liekties pretējā virzienā," norāda Normunds Krapsis.

Normunds Krapsis aicina šādi neeksperimentēt un neriskēt ar savu tuvāko cilvēku drošību un veselību.

Tāpat šobrīd ceļu policisti brīdināti, lai pastiprināti pievērš uzmanību pasažieru drošībai un arī to skaitam uz motocikla.

Noskaties sižetu!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu