Eirovīzijas balsu skaitīšanā pieļauta kļūda; vairākas valstis ieguvušas citas vietas (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Thomas Hanses

18. maija vakarā Telavivā noslēdzās 64. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā uzvaras laurus plūca Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss, taču tagad noskaidrojies, ka vairākas valstis neierindojas tajās vietās, kā sākotnēji domāts, – atklājies, ka balsu skaitīšanas procesā ir pieļauta kļūda.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (ERA) publiskoja paziņojumu, kurā atklāj, ka pārskatījuši galīgos rezultātus.

“ERA var apstiprināt, ka standarta punktu pārskaitīšanas rezultātā mēs atklājām, ka cilvēciskas kļūdas dēļ balsojumu apkopojumā tika pieļauta kļūda. Izrādot cieņu pret māksliniekiem un Eiropas Raidorganizācijas biedriem, mēs vēlamies izlabot galarezultātu, kā to paredz noteikumi,” teikts paziņojumā.

Saskaņā ar jaunajiem un pareizajiem balsojuma rezultātiem, Igaunijas pārstāvis Viktors Krons no 19. vietas noslīdējis uz 20. vietu. Mūziķis jau iepriekš izteica neapmierinātību par iegūto 19. vietu. 

Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs ir ieguvis papildu punktu, bet joprojām saglabā trešo pozīciju.

Tikmēr Zviedrija no sestās vietas ir pacēlusies uz piekto vietu, kuru ieņēma Norvēģija, valstīm samainoties vietām. Ziemeļmaķedonija ir apsteigusi Azerbaidžānu un ieņem septīto vietu. Baltkrievija no 25. vietas ir pacēlusies līdz 24. vietai, apsteidzot Vāciju.

Kļūda bija pieļauta, apkopojot Baltkrievijas balsojuma rezultātu.

Fotogalerija: "Eirovīzijas 2019" fināls

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu