Vācijas valdība iesaka ebrejiem nelikt galvā kipu drošības apsvērumu dēļ (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Vācijas valdība iesaka ebrejiem nelikt galvā tradicionālās kipas publiskās vietās, jo pieaug antisemītiskie uzbrukumi visā valstī, uzsver komisārs antisemītisma jautājumos Fēlikss Kleins, vēsta BBC.

"Diemžēl, es nevaru ieteikt ebrejiem nesāt kipas Vācijā visur un visu laiku. Man žēl, ka man tas ir jāsaka," izteicās Fēlikss Kleins. 

Izraēlas prezidents Ruvens Rivlins paziņoja, ka šāds ieteikums sāk radīt bažas, ka ebrejiem Vācijas zeme atkal nav droša. 

Pērn Vācijas valdība konstatēja strauju antisemītisku noziegumu pieaugumu. Oficiālie dati rāda, ka 2018. gadā bija 1646 dažādi noziegumi, kas izdarīti naida dēļ pret ebrejiem.

Arī fiziska ebreju aizskaršana ir pieaugusi: Vācijā fiksēti 62 incidenti, bet 2017. gadā bija 37 gadījumi.

Arī Ebreju centrālā padome Vācijā svētdien atzina, ka pēdējo gadu laikā drošības situācija Vācijas lielākajās pilsētās ir pasliktinājusies.

Kleins svētdien ziņu aģentūrai DPA teica, ka pretrunīgi vērtētos komentārus paudis, lai sāktu plašākas diskusijas par ebreju drošību Vācijā.

"Es apzināti vēlējos sākt debates par ebreju kopienas drošību mūsu valstī," viņš paskaidroja, piebilstot, ka "protams, ka nekur Vācijā nevar būt teritorijas, kur ebrejiem vai citu minoritāšu pārstāvjiem ir liegta ieeja".

Vācijā valda noskaņojums par vainas izpirkšanu saistībā ar Otrā pasaules kara laikā pastrādāto zvērību, kad valdošie nacisti noorganizēja sešu miljonu ebreju nogalināšanu holokaustā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu