Maksātnespējas procesa administratori tiesās par naudas līdzekļu piesavināšanos vairāk nekā 4000 eiro apmērā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiro banknotes aploksnē.
Eiro banknotes aploksnē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 30. maijā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu pret maksātnespējas procesa administratori par svešas mantas prettiesisku piesavināšanos vairāk nekā 4000 eiro apmērā un tiesas nolēmuma nepildīšanu, informē Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā laika posmā no 2012. gada līdz 2017. gada no maksātnespējīgās fiziskas personas saņēma naudas līdzekļus vairāk nekā 6000 eiro apmērā.

Daļu no saņemtajiem naudas līdzekļiem, proti, vismaz 4300 EUR maksātnespējas procesa administratore nenovirzīja kreditoru prasījumu segšanai, bet viņai uzticētos naudas līdzekļus piesavinājās.                                                                    

Minētā maksātnespējas procesa administratore ar tiesas nolēmumu tika atcelta no amata pienākumu pildīšanas un viņai tika uzlikts par pienākumu desmit dienu laikā nodot dokumentus un mantu, jaunieceltajam administratoram.

Pretēji tiesas nolēmumā noteiktajam maksātnespējas procesa administratore nepildīja tiesas nolēmumu un nenodeva jaunajam maksātnespējas procesa administratoram savā rīcībā esošos dokumentus un mantu.

Maksātnespējas procesa administratore apsūdzēta pēc Krimināllikuma 179. panta pirmās daļas un 296. panta otrās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu