Ķēdes, auklas, elektriskā apkakle un rokudzelži - Floridā bioloģiskais tēvs un viņa dzīvesbiedre nobadinājuši līdz nāvei dēlu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eduardo - nogalinātais zēns Floridā, ASV
Eduardo - nogalinātais zēns Floridā, ASV Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Otrdien, 4. jūnijā, pasauli pāršalca šausminoša vēsts par kādu zēnu no Floridas, kurš slepus tika turēts pieķēdēts ar suņa ķēdi un mērdēts badā. Tikmēr 12 gadus vecā Eduardo bioloģiskā māte pat nenojauta, ka kas tāds notiek viņas bijušā vīra un jaunās dzīvesbiedres mājās - to viņa uzzināja tikai pēc sava dēla nāves, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Mirušā zēna bioloģiskā māte domājusi, ka dēls dzīvo labos apstākļos Floridā pie sava tēva un pat nenojauta, ka Eduardo 32 gadus vecais tēvs un 25 gadus vecā pamāte arestēti un apsūdzēti nepilngadīgā slepkavībā.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Eduardo tēvs ar ģimeni pārvācies no Floridas uz Indiānas štatu, jo Floridā viņus jau uzraudzījuši Bērnu tiesību dienesta pārstāvji. Indiānā viņi dzīvojuši motelī, bet Eduardo turējuši saslēgtu ķēdēs vannas istabā. 

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Kopā ar Eduardo auga vēl trīs citi bērni – 9 gadus veca meitene, 5 gadus vecs zēns un 2 gadus vecs puika. Mediķi atzinuši bērnus par veseliem un neesot manītas nekādas vardarbības pazīmes. Ierēdņi apgalvo, ka ģimene bērnu lēni mērdējusi badā, līdz viņš nomiris. 

Izmeklētāji, pārmeklējot dzīvesvietu, atraduši dažādas ķēdes, auklas, elektrisko apkakli un rokudzelžus, kuros saslēgts turēts 12 gadus vecais zēns. 

Eduardo nāve ir klasificēta kā tīša slepkavība – zēns miris no nepietiekama uztura. Tiesu medicīnas eksperts atzinis, ka Eduardo ķermeni klājuši zilumi un čūlas. 

"Ceru, ka mana bērna nāve iedrošinās sabiedrību runāt par vardarbīgu izturēšanos pret bērniem daudz plašākā mērogā," atzinusi Eduardo māte, "Es nekad nespētu iedomāties, ka viņš varētu izdarīt ko tik briesmīgu. Kā gan kāds varētu noslepkavot savu bērnu?"

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu