Ceturtdien Latvijas Krievu savienība rīkos piketu Uzvaras pieminekļa aizsardzībai (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uzvaras parks
Uzvaras parks Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien, 6.jūnijā, no plkst. 8.30 līdz 9 pie Saeimas notiks Latvijas Krievu savienības (LKS) rīkotais pikets Uzvaras pieminekļa aizsardzībai.

Kā norādīts LKS publiskotajā pasākuma aprakstā sociālajā vietnē "Facebook", ceturtdien Saeimas plenārsēdē tiks skatīts jautājums par iedzīvotāju iniciatīvu aizsargāt Uzvaras pieminekli. Šo iniciatīvu Saeimā iesniedza LKS līdere Tatjana Ždanoka, pievienojot tai 16 544 iedzīvotāju parakstu.

Organizatori aicina iedzīvotājus pulcēties pie Saeimas un parādīt, ka "tautas gribu ar politiskām manipulācijām nesalauzt".

Šāda tipa protestu LKS organizēja jau 9. maijā un tas pulcēja aptuveni 40 cilvēkus.

Kā ziņots, Saeimā ir iesniegtas divas pretējās iniciatīvas - viena par pieminekļa demontāžu, bet otrā - par tā aizsardzību. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu deputāti izskatīja abus jautājumus un vienojās, ka iniciatīva par Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžu būtu jānodod izvērtēšanai parlamenta Ārlietu komisijā.

Vienlaikus Mandātu komisija noraidīja Ždanokas iesniegto iniciatīvu par pieminekļu cīnītājiem pret nacismu aizsardzību. Viens no šādiem pieminekļiem ir arī tā dēvētais Uzvaras piemineklis Rīgā.

Mandātu komisijas deputāti pauda dažādus viedokļus par pieminekļa nākotni - parlamentāriešu vidū bija gan atbalsts tā demontāžai, gan noraidoši viedokļi par to, gan arī idejas par pieminekļa pārsaukšanu un okupācijas muzeja ierīkošanu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu