Suntažos radušās bažas par skolnieku drošību vidusskolas darbmācības stundās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Suntažu vidusskolas 6. klases audzēkņa rokās darbmācības stundā uzliesmojis gāzes balons. Tāpat vecāki ziņo, ka pastāv bažas par audzēkņu nelikumīgu nostrādināšanu un neapmierinošu mācību procesu darbmācības stundās, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Zēns, kuram rokās uzliesmojis gāzs balons, darbmācības stundā apstrādāju koku ar uguni. Kad balons spēcīgi uzliesmojis, puisis to ātrumā nometa zemē. Lai arī jaunietis nopietnas traumas nav guvis, par sava bērna drošību šajā izglītības iestādē uztraucas cita klasesbiedra zēna māte.

"Gāzes balonu viņam izsniedza skolotājs. Gāze aizplūdusi kaut kur gar malu un liesma uzšāvusies gar roku. Viņš bailēs aizsvieda to balonu, bet tas varēja arī uzsprāgt. 6. klasē tam tā nevajadzētu būt," stāsta puiša mamma.

Raidījums uzrunājis arī Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) Uzraudzības departamenta direktoru Juri Zīvartu, kurš uzsver, ka par drošību mācību stundā ir atbildīgs skolotājs.

"Skolotājam jāvērtē, kādus materiālus izmanto, kādas ir to instrukcijas. Piemēram, uz krāsu baloniņiem rakstīts, ka jāsargā no bērniem. Līdz ar to būtu jāapdomā, vai šādus materiālus dot bērniem. Tāpat jāvērtē, vai spēs nodrošināt drošību, ja izmantosim šo līdzekli.

Jālasa instrukcija, un skolotājs ir pilnībā atbildīgs par drošību mācību stundā."

Sieviete atklāj, ka bērni esot pamanījuši to, ka gāzes balonam bija beidzies derīguma termiņš, bet Suntažu vidusskolas direktors Mārtiņš Leja apšauba, ka darbmācības stundās varētu tikt izmantots nelietojams balons. Savukārt pats darbmācības skolotājs no raidījuma žurnālistiem izvairās.

"Pēc tam, kad tas notika, skolotājs mūs informēja, zēnu nogādāja pie medmāsas. Par laimi, viņam nekas nebija. Tiešām notika nelaimes gadījums. Notika tā, kā nebija jānotiek: neparedzēti uzliesmoja. Bet derīguma termiņš… Mēs tādas lietas uzraugām," uzsver skolas direktors.

Direktors Leja ir pārliecināts, ka mācību procesā drošība tiek ievērota. Viņš uzsver, ka katra mācību gada sākumā tiek veikta drošības instruktāža. Arī stundās tiek ievēroti drošības pasākumi.

Ne visi, bet dažs sastaptais skolēns nav apmierināts ar darbmācības stundu kvalitāti. Tāpat arī esot notikusi nelikumīga nostrādināšana, par ko aizrādījis IKVD.

"Malku mēs ziemā nesam. Arī ik pa laikam skaldām, bet tas, man liekas, ir normāli. Tiem, kuri to atsakās darīt, piezīmi ieliek. Piezīmes par to, ka nedara, ko skolotājs uzdevis darīt. Un tie, kuri dara, izpelnās labāku atzīmi. Pašam arī tā bijis. Mēs sanesām malku, ielika 10," stāsta skolēns.

IKVD pārstāvis Zīvars norāda, ka darbus, kurus jāveic algotam darbiniekam, nevajadzētu uzkraut skolēniem. Suntažu vidusskolas direktors Leja ņēmis vērā aizrādījumus, saka, ka pēc aizrādījuma šāda prakse vairs netiek piekopta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu