Porziņģa "Mavericks" plāno veidot lielo trijnieku

Čempiontitula pretendenti?
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" šovasar plāno izveidot lielo trijnieku, kas sastāvētu no talantīgā Luka Dončiča, Porziņģa un vēl viena augsta līmeņa basketbolista, vēsta Ziemeļamerikas mediji. 

Portāls Apollo jau vēstīja, ka "Mavericks" šovasar savam sastāvam cer piesaistīt saspēles vadītāju Kembu Volkeru, tādējādi izveidojot lielo trijnieku. Komanda savu nākotni, protams, cer saistīt arī ar Porziņģi un Dončiču. 

Porziņģis ar Dončiču nākotnē varētu kļūt par vienu no spēcīgākajiem duetiem līgā. Tā uzskata vairāki basketbola apskatnieki, kā arī bijušie basketbolisti, kuru skaitā ir NBA leģenda Čārlzs Bārklijs. 

Kā potenciālie lielie vārdi brīvo aģentu tirgū tiek minēti Filadelfijas "76ers" spēlētajs Tobiass Hariss, Milvoki "Bucks" Visu Zvaigžņu spēles pārstāvis Kriss Midltons un jau iepriekš minētais Šārlotes "Hornets" līderis Volkers. 

Hariss tiek minēts, kā lielisks basketbolists, kurš iederētos Rika Kārlaila basketbola taktikā. Hariss ir apveltīts ar izcilu metienu. 26 gadus vecais spēlētājs labi cīnās par atlēkušajām bumbām. Šajā sezonā vidēji zem groziem savāca 7,9 bumbas. 

"Bucks" pārstāvis Midltons būtu saistošs Dalasas vienībai, taču viņš varētu pretendēt uz maksimālo līgumu, kādu Dalasas vienība, visticamāk, piedāvās arī Porziņģim. 

​Midltons šosezon bija viens no "Bucks" komandas līderiem un veiksmīgas spēles panākuma atslēgām. Vidēji mačā viņš guva 18,3 punktus, savāca 6,0 atlēkušās bumbas un veica 4,3 rezultatīvas piespēles. ​27 gadus vecais sportists tiek uzskatīts par reālāko pretendentu nonākšanai "Mavericks" komandā. 

Brīvo aģentu tirgus sāksies jau pēc mazāk kā mēneša, tādēļ ilgi vairs nav jāgaida, lai noskaidrotu, kādus papildinājumus veiks līgas vienības. Vai Dalasas komandai izdosies kļūt par nopietnu konkurentu spēcīgajā Rietumu konferencē? To rādīs šī vasara, taču komanda kuras sastāvā ir Dončičs un Porziņģis būs nopietns konkurents jebkurai līgas vienībai. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu