Savākti paraksti par RD sēdes sasaukšanu neuzticības izteikšanai Turlajam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunievēlētais Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais piedalās Rīgas domes ārkārtas sēdē.
Jaunievēlētais Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais piedalās Rīgas domes ārkārtas sēdē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes opozīcija savākusi nepieciešamo parakstu skaitu, lai pieprasītu domes sēdes sasaukšanu neuzticības izteikšanai pilsētas mēram Dainim Turlajam (GKR), informēja "Latvijas attīstībai" frakcijas vadītājs Viesturs Zeps.

Minimālais parakstu skaits ir 20, taču līdz ceturtdienas vakaram esot savākti jau vismaz 23 paraksti. Zeps klāstīja, ka daži opozicionāri dažādu iemeslu dēļ nav varējuši parakstīties, tāpēc parakstu vākšanas turpināsies līdz piektdienas pusdienlaikam. Mērķis ir iegūt vismaz 27 deputātu apliecinājumu par nepieciešamību sasaukt domes sēdi.

Zeps stāstīja, ka parakstīties par neuzticības izteikšanu piedāvāts tikai opozicionāriem. Piedāvājums neesot izteikts no partijas "Saskaņa" izslēgtajiem deputātiem, jo "viņi katru dienu maina savas domas".

Plānots, ka pieprasījums domē tiks iesniegts piektdien, bet domes sēde varētu notikt vēl līdz Jāņiem. Zeps komentēja, ka deputāti saredz reālu iespēju gāzt Turlo no amata.

Jau ziņots, nedēļas sākumā parakstu vākšanu par Turlā atstādināšanu ierosināja opozīcijā esošā partijas "Latvijas attīstībai" frakcija, kuras sastāvā ir astoņi deputāti.

Kopumā šādas sēdes sasaukšanai nepieciešami vismaz 20 deputātu paraksti. Kopš iesnieguma saņemšanas brīža ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atstādināšanu no amata pašvaldībai jāsasauc divu nedēļu laikā.

Tikmēr Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) vietnē "Twitter" jau informējusi, ka par Turlā atbrīvošanu no amata parakstījušies visi šīs frakcijas deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu