Maskavā aizturēts "Meduza" žurnālists. Viņš mēģinājis pārdot narkotikas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kremlis. Maskava. Ilustratīvs attēls.
Kremlis. Maskava. Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Piektdien, 7. jūnijā, Krievijas galvaspilsētā Maskavā policija aizturējusi Rīgā bāzētā krievu tīmekļa medija "Meduza" korespondentu Ivanu Golunovu, vēsta britu raidsabiedrības BBC krievu redakcijas žurnāliste Svetlana Reitere.

Izmeklētāji skaidro, ka žurnālists esot mēģinājis pārdot narkotisko vielu mefedronu. Golunovs uzstāj, ka divas paciņas ar nezināmu vielu viņam "piesviestas".

Reiterei naktī uz piektdienu piezvanījis izmeklētājs un paziņojis, ka žurnālists tiek aizturēts "tieši tagad". Tiesa gan, Reitere telefona sarunas gaitā sadzirdējusi arī Golunova teikto, ka viņš aizturēts vēl ceturtdien divos dienā.

Golunovam atņemts mobilais telefons un nav ļauts izsaukt advokātu. Viņš arī sūdzējies, ka aizturēšanas laikā piekauts, vēsta "Meduza".

Pēc BBC krievu redakcijas rīcībā esošajām ziņām, Golunovs aizturēts, kad devies tikties ar informācijas avotu.

Kā norāda "Meduza", Golunovs Krievijā ir viens no pazīstamākajiem pētnieciskajiem žurnālistiem.

"Mēs esam pārliecināti, ka Ivans Golunovs nav vainīgs, turklāt mums ir pamats uzskatīt, ka Golunovs tiek vajāts saistībā ar viņa darbību žurnālistikā, " teikts medija ģenerāldirektores Gaļinas Timčenko un galvenā redaktora Ivana Kolpakova paziņojumā.

Žurnālistam pēdējo mēnešu laikā draudēts, un "mēs zinām, kura gatavotā teksta dēļ tas notika, nojaušam, kas bija draudētāji", norāda Golunova kolēģi, solot, ka rūpīgi sekos visām likumsargu darbībām šajā lietā.

Golunovs portālam "Meduza" rakstījis par Maskavas mērijas publiskajiem iepirkumiem, atkritumu un apbedīšanas biznesu.

Krievijas Iekšlietu ministrijas Maskavas Galvenās pārvaldes tīmekļa vietnē līdzās ziņai par Golunova aizturēšanu publicētas deviņas fotogrāfijas, kurās redzamas pakas ar narkotisku vielu.

"Aizturētās personas dzīvesvietā policisti atrada trīs pakas un sainīti ar pulverveidīgu vielu, kā arī svarus," teikts paziņojumā.

Golunova tuvinieki portālam "Meduza" norādīja, ka no deviņām fotogrāfijām tikai viena uzņemta žurnālista mājās. Pārējie astoņi attēli uzņemti kaut kur citur.

Golunova advokāts Dmitrijs Džulajs tīmekļa medijam "MBH Medija", sacīja, ka nezina, vai fotogrāfijas ir autentiskas.

"Kā man paskaidroja Ivans, (..) vēl pirms ieiešanas dzīvoklī viņš 20-30 minūtes atradies policijas automašīnā, turklāt policijas darbinieki no mašīnas izkāpa, bet atslēgas viņam bija atņemtas. Tas nozīmē, ka policijai bija iespēja ieiet dzīvoklī un izdarīt tur visu ko," sacīja advokāts.

Paziņojumā par kāda "36 gadus veca galvaspilsētas iedzīvotāja", kas, pēc visa spriežot, bijis Golunovs, aizturēšanu likumsargi noliedz, ka aizdomās turētais aizturēšanas laikā būtu piekauts.

"Ziņas par to, ka aizdomās par narkotisko vielu tirdzniecību aizturētais kāda medija korespondents aizturēšanas laikā būtu piekauts, neatbilst patiesībai. Šobrīd viņa lietā teikt veiktas izmeklēšanas darbības ar viņa advokāta piedalīšanos," oficiālajā tīmekļa vietnē norādīja policija.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu