Desmit dienu laikā tiks pieņemts lēmums par kriminālvajāšanas sākšanu pret Zakatistovu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Atis Zakatistovs.
Saeimas deputāts Atis Zakatistovs. Foto: Zane Bitere/LETA

Prokurors desmit dienu laikā plāno pieņemt lēmumu par kriminālvajāšanas sākšanu pret "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju, deputātu Ati Zakatistovu, informē prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Pēc tam lietā tiks veiktas dažādas izmeklēšanas darbības, tostarp, pratināšanas.

Konkrētus termiņus, kad lietu plānots nodot tiesai prokuratūra neminēja, tomēr iepriekš prokurors publiski paudis, ka krimināllietu plāno nodot tiesā vēl šogad.

Ceturtdien, 6. jūnijā, Saeimā par Zakatistova izdošanu kriminālvajāšanai nobalsoja 55 deputāti no "Jaunās Vienotības", nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), apvienības "Attīstībai/Par!", Zaļo un zemnieku savienības un "Saskaņas", "KPV LV" frakcijas iekšējie opozicionāri Karina Sprūde un Didzis Šmits, kā arī pie frakcijām nepiederošā Linda Liepiņa.

Pret Zakatistova izdošanu balsoja vairums deputāta frakcijas biedru, tai skaitā viņš pats, kā arī visi 13 klātesošie Jaunās konservatīvās partijas deputāti. Balsojumā nepiedalījās pie frakcijām nepiederošie deputāti Aldis Gobzems un Jūlija Stepaņenko, kā arī Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) un Inguna Rībena, kura izstāsies no VL-TB/LNNK.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Zakatistovs tādējādi ir zaudējis tiesības piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums.

Šajā laikā deputāts saņem pusi sava atalgojuma.

Reizē Zakatistovs nolēmis turpināt ieņemt "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja amatu un Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra posteni.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs iepriekš lūdza prokuratūrai par krāpšanu lielā apmērā apsūdzēt Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu. Tad prokuratūra vērsās Saeimā ar lūgumu izdot Zakatistovu. Ģenerālprokuratūra Tamužam jau ir izsniegusi apsūdzību par krāpšanu lielā apmērā.

Zakatistovs un Tamužs apsūdzības noraida.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu