WTA vīlusies par "French Open" rīkotāju lēmumu dāmu pusfinālus neaizvadīt uz centrālā laukuma

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"French Open" tenisa korts
"French Open" tenisa korts Foto: EPA/Scanpix

Sieviešu tenisa asociācijai (WTA) paudusi vilšanos par Francijas atklātā čempionāta rīkotāju lēmumu sieviešu pusfinālus neaizvadīt uz centrālā laukuma.

Kā jau tas iepriekšējos gados bijis ierasts, arī šogad Francijas atklātā čempionāta norisē iejaukušies laikapstākļi. Lietus dēļ trešdien nebija iespējams aizvadīt nevienu spēli, mačiem tiekot pārceltiem uz nākamajām dienām.

Sākotnēji bija paredzēts sieviešu pusfinālus aizvadīt jau ceturtdien uz galvenā korta, bet tas nebija iespējams, tāpēc tie notiks piektdien. Tomēr ne uz centrālā laukuma, jo tur spēkosies vīriešu turnīra pusfinālisti.

"Četras pusfinālā iekļuvušās tenisistes šajā turnīrā ir spēlējušas ļoti labi. Viņas ir pelnījušas spēlēt lielākajā arēnā," uzskata WTA vadītājs Stīvs Saimons, kurš pauda vilšanos par Francijas atklātā čempionāta rīkotāju lēmumu. "Uzskatu, ka bija iespējams arī cits risinājums, lai no tā iegūtu ne tikai līdzjutēji, bet arī spēlētājas."

Līdz ar to austrāliete Ešlija Bārtija un ASV talants Amanda Aņisimova pusfinālā tiksies uz otrā nozīmīgākā korta, kas spējīgs ietilpināt 10 000 skatītāju, kamēr britu tenisiste Johanna Konta un Markēta Vondrušova no Čehijas spēkosies kortā, kura ietilpība ir vien 5000 cilvēku.

Tikmēr galvenais korts spēj uzņemt 15 000 skatītāju; piektdien vīru turnīrā tajā spēkojas čempions Rafaels Nadals no Spānijas un šveicietis Rodžers Federers, kā arī serbs Novaks Džokovičs un austrietis Dominiks Tīms.

Sieviešu turnīra fināls notiks sestdien, bet vīriešu - svētdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu