Aizturēto "Meduza" žurnālistu Ivanu Golunovu nogādā slimnīcā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ivans Golunovs
Ivans Golunovs Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien, 8. jūnijā, Maskavas 71. simnīcā nogādāts Maskavā aizturētais portāla "Meduza" žurnālists Ivans Golunovs. Viņa veselības stāvokli patlaban izvertē mediķi, vēsta "Interfax".

Ivanam Golunovam esot zilumi pakauša daļā, neskaitāmi nobrāzumi, kā arī zilumi uz krūšu kurvja. Pastāv aizdomas arī par galvas smadzeņu satricinājumu.

Aizturētajam Golunovam, atrodoties slimnīcā, roku dzelžus nenoņēma. Žurnālistu pavadīja arī četri policisti.

Starptautiskās cilvēktiesību aizstāvības organizācijas "Agora" vadītājs Pāvels Čikovs paziņojis, ka Maskavā aizturētajam Rīgā bāzētā krievu tīmekļa medija "Meduza" korespondentam Ivanam Golunovam izvirzītas apsūdzības par mēģinājumu tirgot narkotikas lielā apmērā, par ko draud cietumsods no 10 līdz 20 gadiem.

Sestdien Maskavas tiesai paredzēts lemt par drošības līdzekļa noteikšanu Golunovam un izmeklētāji plāno prasīt pagarināt viņa aizturēšanas termiņu līdz 72 stundām.

Taču uz policijas iecirkni pie Golunova tika izsaukta ātrā palīdzība, jo viņam strauji pasliktinājās pašsajūta. Ārsti viņam konstatēja smadzeņu satricinājumu, asinsizplūdumus un pastāv aizdomas par ribu lūzumu.

Sākotnēji policija atteica Golunovam hospitalizāciju, taču tagad viņš aizvests uz vienu no Maskavas slimnīcā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu