"Bija šoks ieraudzīt viņam kaklā bultu!" Stopiņu novadā uzdarbojās kaķu šāvējs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Stopiņu novadā, Dzidriņu ciematā vairākus gadus uzdarbojas kaķu nīdējs, kurš ar pneimatisko ieroci un arbaletu šauj uz mājdzīvniekiem, vēsta raidījums "Degpunktā". 

2017. gadā sākumā raidījumā "Degpunktā" vēstīja, ka Dzidriņu ciematā vairāku iedzīvotāju mājdzīvnieki cietuši no šāvēja.

Februāra sākumā zem lodes trāpījies kaķis. Dzīvnieks ievainots un asiņojošs atkliboja pie saimnieka. Saimnieks Viktors nogādāja kaķi pie veterinārārsta. Pēc vairākām operācijām un 800 eiro lieliem izdevumiem, mājas mīlulis izveseļojās. 

Taču šāvējs nebija aprobežojies tikai ar pistoli, pēc nedēļas Viktora kaimiņš savu kaķi ar milzīgu bultu kaklā. Toreiz dzīvnieku slepkava šaušanai izmantoja arbaletu.

Par abiem gadījumiem vīrieši ziņoja policijai. Uz saņemtajiem iesniegumiem likumsargi reaģēja, uzsākot resorisko pārbaudi, taču tā pie šāvēja nenoveda.

Šīs nedēļas sākumā sociālajos tīklos parādījās ieraksts par jaunu uzbrukumu kādam kaķim.

Saimniece Līga sašauto mīluli aizveda pie veterinārsta un viņam veica operāciju. Skrots nebija skārusi dzīvībai svarīgus orgānus, tāpēc runcis veiksmīgi veseļojās.

Kaķa saimniece vērsusies Salaspils novada pašvaldības policijā. Likumsargi cietušo uzklausīja un nodeva informāciju Valsts policijai, jo pārkapumam ir krimināls raksturs. 

Valsts policija raidījumam norāda, ka par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kā rezultātā tas sakropļots.

Ja policija atrisinās lietu veiksmīgi, šāvējs var tik pie brīvības atņemšanas uz laiku līdz trīs gadiem.

Policija aicina atsaukties ikvienu iedzīvotāju, kuram ir informācija par Stopiņu novada šāvēju. Informējiet policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākā policijas iecirknī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu