Tallinas klubā sazāļotas divas nepilngadīgas meitenes (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Maija beigās kādā Tallinas vecpilsētas klubā sazāļotas divas nepilngadīgas meitenes, vēsta portāls "Postimees". Jaunietēm kāds piedāvājis dzērienu, kuram, iespējams, pievienota klubu narkotika GHB jeb "šķidrais ecstasy".

17 gadus vecā Merilina un 16 gadus vecā Kellija uz bāru devās, lai atbalstītu savus draugus, kuri bija uzvarējuši kādā futbola spēlē.

Kad jaunietes no atpūtas vietas devušās prom, tām uz ielas kāds nepazīstams vīrietis piedāvājis iedzert rumu no savas pudeles.

Abas meitenes piekritušas piedāvājumam un pēc brīža kopā ar jauniegūto draugu devušās atpakaļ uz klubu. Merilina vīrieša piedāvātos dzērienus lietoja mazāk, tāpēc atceras, ka vīrietis ar viņu flirtējis, bet pēc tam Kellija esot nokritusi uz deju grīdas.

Meitenes noliedz iespēju, ka bijušas vienkārši piedzērušās, jo viņu uzvedība esot bijusi ārkārtīgi neparasta.

Pēc kāda laika no kluba viņas devušās pastaigā pa pilsētu un neatceroties neko, kas noticis puskilometra pastaigas garumā. Abas meitenes pamanījuši viņu draugi, kuri parūpējās par viņu nogādāšanu mājās.

"Šķidrais ecstasy", GHB jeb gamma hidroksibutrāts tiek saukts arī par "izvarotāju narkotiku" - tās ir zāles, kas tiek lietotas kā narkotikas un izvarošanas upuru apreibināšanas līdzeklis. 

Mazās devās tas tiek lietots kā nomierinošs līdzeklis - cilvēks kļūst jautrs, runīgs un seksuāli uzbudināts.

Lielāka deva GHB tā lietotāju padara dezorientētu, apreibušu un miegainu - muskuļi atslābst un var sākties spazmas, savukārt pēc pamošanās lietotājs bieži vien neko neatceras.

Šīs vielas pārdozēšana var izraisīt komu, bet, ja tas tiek lietots kopā ar alkoholu, pat nāvi.

Portāls "Apollo" ziņoja par Igaunijas portāla "Postimees" žurnālistes Hēlijas Sillamās eksperimentu, kurā viņa centās noskaidrot, vai trīs naktis, seši klubi un 36 glāzes būs pietiekami, lai dzērienam kāds pievienotu populāro klubu narkotiku GHB jeb "šķidro ecstasy".

Eksperimentā žurnāliste kopā ar draudzeni izklaidējās klubā, nopirka dzērienu (visbiežāk ūdeni), iedzēra pāris malkus un atstāja dzērienu nepieskatītu uz galdiņa. Pēc tam viņas izmantoja Alcoscan testu, lai pārliecinātos, vai dzēriens nesatur GHB. 

Vai trīs vakaru laikā Tallinas bāros viņām izdevās saskarties ar "šķidro ecstasy" un kādi bija eksperimenta rezultāti, lasi šeit.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu