NBA zvaigzne Pārkers liek punktu savai karjerai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tonijs Pārkers
Tonijs Pārkers Foto: John Glaser/REUTERS

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) 18 sezonas aizvadījušais franču saspēles vadītājs Tonijs Pārkers pirmdien paziņoja, ka liek punktu savai karjerai.

Pārkers savas pirmās 17 NBA sezonas pavadīja Sanantonio "Spurs" komandā, bet karjeru 37 gadus vecais basketbolists noslēdza Šarlotes "Hornets" vienībā, kuras sastāvā šosezon 56 dueļos vidēji guva 9,5 punktus, veica 3,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas.

Pārkers laukumā pavadīja vidēji 17,9 minūtes, kas bija mazākais laiks karjerā.

"Es likšu punktu savai karjerai. Esmu nolēmis, ka vairāk nespēlēšu basketbolu," sarunā ar "The Undefeated" teica Pārkers, kura sākotnējais mērķis bija NBA pavadīt 20 sezonas.

Pārkers NBA aizvadīja 1254 spēles, kurās caurmērā guva 15,5 punktus, veica 5,6 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas. Savu pēdējo spēli viņš aizvadīja 17.martā, kad zaudējumā 75:93 Maiami "Heat" komandai pretinieku grozā iemeta 11 punktus.

"Daudz kas mani noveda pie šī lēmuma. Sapratu, ka ja vairs nevaru būt tas Tonijs Pārkers, kas biju, un nevaru cīnīties par čempiontituliem, tad vairs negribu spēlēt basketbolu," saka Pārkers.

Savu rezultatīvāko sezonu viņš aizvadīja pirms desmit gadiem, kad vidēji spēlē guva 22,0 punktus.

"Spurs" Pārkeru izraudzījās 2001.gada NBA draftā ar 28.numuru. Sanantonio komandas sastāvā viņš izcīnīja četrus čempiontitulus, turklāt 2007.gadā tika atzīts par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Tāpat Pārkers sešas reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Viņš guva nozīmīgus panākumus arī Francijas izlases sastāvā, Eiropas čempionātos izcīnot vienu zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas.

Pārkeram pieder Francijas klubs Vilērbānas ASVEL, kas nākamās divas sezonas spēlēs ULEB Eirolīgā. Tāpat viņš gada beigās plāno Lionā atvērt savu akadēmiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu