Ziņojums: Ķīnā piespiedu orgānu ieguvei tiek izmantoti faluņguna sekotāji (1)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Piespiedu orgānu izņemšana gadiem ilgi tiek praktizēta visā Ķīnā, un faluņguna sekotāji varētu būt galvenie šīs prakses upuri, liecina juristu grupas ziņojums.

Londonā bāzētās grupas "China Tribunal" ziņojumā secināts, ka "piespiedu orgānu izņemšana turpinās līdz šai dienai".

Grupa norādīja, ka "vienbalsīgi un neapšaubāmi ir pārliecināta, ka Ķīnā sirdsapziņas cietumnieku piespiedu orgānu izņemšana tiek praktizēta ilgu laiku, skarot būtisku upuru skaitu".

"Faluņguna sekotāji ir bijuši viena - un iespējams galvenā - orgānu piegādātāju grupa," teikts ziņojumā.

Britu jurista Džefrija Naisa vadītā grupa brīdināja, ka Ķīnas musulmaņu uiguru "saskaņota vajāšana un medicīniski izmēģinājumi" nozīmē, ka "noteiktā laikā var parādīties pierādījumi par šīs grupas izmantošanu piespiedu orgānu iegūšanai".

Ziņojuma autori norādījuši, ka Ķīnā ir "neierasti īss gaidīšanas laiks", lai saņemtu donora orgānu, un liels skaits orgānu transplantācijas operāciju, kas liecina, ka "ir neiespējami, ka ir pietiekami "atbilstīgu donoru"".

Ķīna vairākkārt ir noliegusi apsūdzības, ka sirdsapziņas cietumniekiem ir jāziedo savu orgāni.

Pirms ziņojuma publicēšanas Ķīnas valdības preses dienests izplatīja paziņojumu, kurā pausta cerība, ka "Lielbritānijas iedzīvotājus šīs baumas nemaldinās".

"China Tribunal" šī jautājuma izpētei izveidoja aktīvistu grupa "International Coalition to End Transplant Abuse in China" ("Starptautiskā koalīcija transplantu ļaunprātīgas izmantošanas Ķīnā izbeigšanai").

Jau 2006.gadā izskanēja aizdomas, ka daudz faluņguna sekotāju ir nogalināti, lai nodrošinātu Ķīnu ar donoru orgāniem. Pēc tam šādas aizdomas izskanējušas vairākkārt.

Faluņgunu praktizē vairāk nekā 100 pasaules valstīs. Pieci plūstoši, viegli apgūstami vingrojumi, tostarp meditācija, saskaņā ar principu "īstenība, labestība, pacietība", palīdzot uzlabot savu iekšējo pasauli un veselību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu