Zviedrijas nežēlīgākā leģenda - sērijveida slepkava un policists Tore Hedins

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tore Hedins
Tore Hedins Foto: Wikimedia Commons

Vienas nakts laikā Tore Hedins nogalināja savus vecākus, draudzeni un vēl septiņus cilvēkus, ieskaitot pats sevi. Policists un sērijveida slepkava vēsturē iegājis kā Zviedrijas slavenākais un nežēlīgākais slepkava.

Tore Hedins piedzima 1927. gada 7. janvārī mazā pilsētā Zviedrijas dienvidos. Viņa vecāki Hulda un Pērs Alfrēds uzņēma atvasi ar mīlestību, nenojaušot, ka viņu dēls kļūs par nežēlīgu slepkavu un nogalinās arī viņus pašus.

Savu pirmo noziegumu Tore paveica 1943. gadā, kad no vietējās alus darītavas nozaga auzas, bet pašu darītavu nodedzināja. Kā rakstīts viņa pēcnāves vēstulē, auzas vajadzēja viņa vecāku fermā dzīvojošajam, allaž izsalkušajam zirgam.

Varētu šķist, ka pastrādātais noziegums bija pārsteidzīga un muļķīga jaunības trakulība, ko pats Tore nožēlo un vainu izpērk ar iestāšanos likumsargu rindās, kļūstot par policijas virsnieku. Tomēr viss izrādījās krietni savādāk.

1951. gada 28. novembrī Tore pēc pokera spēles nogalināja un aplaupīja savu draugu Alanu Nīlsonu, kuram viņš bija paspēlējis naudu. Arī šajā gadījumā Tore pēc nozieguma, lai slēptu pēdas, nolēma drauga māju nodedzināt.

Foto: Wikimedia Commons

Ņemot vērā, ka viņš tajā laikā jau strādāja par vietējās policijas virsnieku, Tore piedalījās paša pastrādātā nozieguma izmeklēšanā. Tas viņam ļāva veikli slēpt nozieguma pēdas un vazāt kolēģus aiz deguna, glābjot savu ādu.

Interesanti, ka nozieguma izmeklēšanas gaitā tika piesaistīts pat gaišreģis, kurš, stāvot blakus Torem, nespēja norādīt uz slepkavu.

Pēc deviņiem mēnešiem Tores 24 gadus vecā līgava Ulla Ostberga atsauca saderināšanos, saniknojot Tori, kurš uzbruka Ullai ar rokudzelžiem un piedraudēja, ka nošaus viņu. Tas pielika punktu viņa karjerai policijā un bruģēja tālāku ceļu uz vēl šaušalīgākiem noziegumiem.

Tore vairākas reizes centās atjaunot attiecības ar Ullu, tomēr viņa nepiekrita. Tas bija lūzuma punkts jaunā vīrieša dzīvē.

Foto: Wikimedia Commons

1952. gada 21. augustā ap pusnakti Tore apbruņots ieradās savu vecāku mājās un nogalināja 57 gadus veco Huldu Hedinu un 74 gadus veco Pēru Alfrēdu Hedinu. Pēc tam viņš, jau ierasti, nodedzināja vecāku mājas un devās uz veco ļaužu pansionātu, kurā strādāja un dzīvoja viņa bijusī līgava.

Viņš ielauzās istabā, kurā gulēja Ulla un viņas 55 gadus vecā kolēģe Agnese Lundina, un abas sievietes nogalināja ar cirvi. Pēc tam viņš aizbarikādēja ēkas izeju un aizdedzināja to. Rezultātā bojā gāja vēl pieci pansionāta iemītnieki.

Drīz vien policija noskaidroja, ka noziegumus ir paveicis viņu bijušais kolēģis, tāpēc izsludināja viņa meklēšanu.

Īsi pēc tam pie kāda ezera tika atrasts viņa automobilis, mantas un pēcnāves vēstule, kurā viņš visā notikušajā vaino savus upurus, kā arī paskaidro, ka nogalinājis savus vecākus, lai viņiem nebūtu jācieš, uzzinot par dēla pastrādāto.

Tores līķis tika atrasts vēlāk ezera dibenā. Viņš bija izdarījis pašnāvību noslīcinoties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu