Ķirsis: Darīsim visu, lai Rīgā panāktu ārkārtas vēlēšanas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis
Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiks darīts viss, lai Rīgā panāktu ārkārtas vēlēšanas, to telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina opozīcijā esošās "Vienotības" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis.

Politiķis pauda pārliecību, ka vienīgā iespēja nomainīt varu Rīgā ir ārkārtas vēlēšanas.

"Mēs darīsim visu, lai Rīgā panāktu varas pārņemšanu pēc būtības. Darīsim visu, lai Rīgā panāktu ārkārtas vēlēšanas," neslēpa Ķirsis.

Saeima ir tiesīga rosināt domes atlaišanu, ja divu mēnešu laikā netiek ievēlēts jauns mērs. Tāpat parlaments par to var lemt, ja trīs domes sēdes pēc kārtas nav iespējams nodrošināt kvorumu.

Kā ziņots, "Gods kalpot Rīgai" valde Rīgas domes priekšsēdētāja amatam nolēmusi virzīt līdzšinējo mēra amata pienākumu izpildītāju Oļegu Burovu.

Līdz 10. jūlijam GKR cer nodrošināt Burovam vairāk nekā 31 deputāta rakstveida atbalstu un ir gatava konsultēties ar visām domē pārstāvētajām frakcijām.

Ja šos parakstus savākt neizdosies, jautājums par Burova iecelšanu mēra amatā sēdes darba kārtībai pievienots netikšot.

Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcija" norādījusi, ka vēlēsies uzklausīt visus gaidāmos galvaspilsētas priekšsēdētāja amata kandidātus, kā arī neizslēdz iespēju virzīt šim amatam savu pretendentu.

Savukārt Rīgas domes līdzšinējās opozīcijas partijas neplāno atbalstīt Burova kandidatūru mēra amatam, aģentūrai LETA atzina aptaujātie politiķi.

Taujāts par atbalsta paušanu Burovam, "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas vadītāja vietnieks Dainis Locis aģentūrai LETA sacīja, ka partija savu viedokli izteikusi jau aizvadītajā nedēļā, balsojot par Daiņa Turlā (GKR) gāšanu no amata. "Protams, Burova kandidatūru frakcijā vēl pārrunāsim, taču patlaban neredzu iemeslu, kāpēc lai mēs pēkšņi viņu atbalstītu, ja reiz neatbalstījām Turlo. Burova izvirzīšana nav pārsteigums, jo viņš ir pieredzējis profesionālis, un es pat brīnos, kāpēc viņu nevirzīja jau pirms Turlā," sacīja Locis.

Jaunā konservatīvā partija paudusi nostāju, ka neredz iespēju Rīgas mēra amatā atbalstīt partijas "Saskaņa" vai GKR kandidātus.

Tikmēr "Latvijas attīstībai" frakcijas vadītājs Viesturs Zeps atzina, ka tāpat kā iepriekš partija uzskata, ka savs mēra amata kandidāts tomēr ir jāvirza opozīcijai. Sarunas ar opozīciju par to vēl neesot notikušas, taču tikties deputāti varētu piektdien pēcpusdienā.

Paust atbalstu Burovam "Latvijas attīstībai" nav gatava.

Savukārt jaunizveidotās frakcijas "Rīgai!" vadītājs Oskars Putniņš aģentūrai LETA atkārtoti pauda viedokli, ka GKR jau bijusi iespēja vadīt Rīgu un tagad par mēru vajadzētu kļūt citas partijas biedram. "Ja opozīcijai neizdosies par kaut ko vienoties, tad vērtēsim, vai varam atbalstīt citus kandidātus. Taču "pirmā roka" noteikti būs labējo partiju kandidātam," apgalvoja Putniņš.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu