KNAB sācis kriminālprocesu par iespējamiem Ušakova likumpārkāpumiem (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Parlamentā ievēlētais, no Rīgas mēra amata atstādinātais domes deputāts Nils Ušakovs
Eiropas Parlamentā ievēlētais, no Rīgas mēra amata atstādinātais domes deputāts Nils Ušakovs Foto: Reuters/ScanPix

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu, lai "noskaidrotu faktus un apstākļus" par iespējamiem bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) pieļautajiem likumpārkāpumiem, piektdien, 28. jūnijā, vēsta Latvijas Televīzija.

Kriminālprocess sākts pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iesnieguma. Aprīļa sākumā, pēc ministra Jūra Pūces (AP) lēmuma atstādināt Ušakovu no Rīgas mēra amata, ministrija nosūtīja KNAB un Ģenerālprokuratūrai lūgumu izvērtēt, vai Ušakova darbībā nav saskatāma krāpšana, patvarība, dienesta pilnvaru pārsniegšana un valsts amatpersonas bezdarbība.

Ministrijas ieskatā, Rīgas mērs neesot pietiekami kontrolējis "Rīgas satiksmes" finanses, kā arī nebija izvērtējis uzņēmuma iepirkumus.

KNAB, reaģējot uz VARAM iesniegumu, sāka resorisko pārbaudi, kurā esot iegūtas ziņas, kas norādot uz iespējamām nozieguma pazīmēm. Lai to pārbaudītu, KNAB nolēmis sākt kriminālprocesu.

Pašlaik aizdomās turētā statuss šī kriminālprocesa ietvaros nevienam nav piemērots.

"Saņemot VARAM ziņojumu, KNAB 13. jūnijā uzsācis kriminālprocesu, jo konkrēto informāciju ir iespējams pārbaudīt tikai ar kriminālprocesuālajām metodēm. Nevienai personai nav piemērots kriminālprocesuālais statuss," informējusi KNAB pārstāve Agita Antonāne.

» Kam tiks Rīgas mēra krēsls? Daļa opozīcijas grib virzīt savu kandidātu - izskan Brokas vārds

5. aprīlī Pūce izdeva rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas. Rīkojumā tika uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" kapitāla daļu turētāja pārstāvja, iespējams, izdarītie pārkāpumi. Ministra rīkojumu Ušakovs apstrīdēja tiesā, prasot izvērtēt arī Pūces kriminālatbildību.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu