Lietuvā nogrimst rekonstruēta burulaiva. Pazudis tās kapteinis, kuģniecības vēsturnieks (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lietuvā, Kuršu jomā, otrdien, 2. jūlijā, nogrimusi Klaipēdas Jūras muzejam piederošā rekonstruētā kuršu burulaiva - kurēns, kurā atradās trīs cilvēki.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi muzeja pārstāve Nina Puteiķiene, divi cilvēki izglābti, bet trešais - laivas kapteinis, pazīstamais vēsturnieks un muzeja Kuģniecības vēstures nodaļas galvenais speciālists Romalds Adomavičs - tiek meklēts.

Pēc viņas teiktā, Adomavičs 2000.gadā šo autentisko Kuršu jomas zvejnieku plakandibena burulaivu pēc muzeja ierosmes uzbūvējis pats savām rokām.

2001. gadā tā nolaista ūdenī un ne tikai kļuvusi par peldošu Jūras muzeja eksponātu, bet piedalījusies arī regatēs.

Lietuvas Valsts robežapsardzības dienesta preses sekretārs Ģiedrjus Mišutis aģentūru informējis, ka uz nelaimes vietu devies robežsargu kuteris, kam izdevies izglābt divus cilvēkus, bet trešais tiek meklēts.

Aizsardzības ministrijas pārstāve Aušra Vaitkevičūte norādījusi, ka meklēšanas darbos iesaistīts arī Bruņoto spēku helikopters "Dolphin".

Savukārt Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas pārstāve Dovile Riņģis pastāstījusi, ka otrdien vēja ātrums šai rajonā sasniedz 15 līdz 17 metrus sekundē un brāzmās - līdz 20 metriem sekundē, taču nevar runāt par tik nopietnu vēju, lai ostā tiktu ierobežota kuģu satiksme.

Adomavičs, kas tiek uzskatīts par ļoti pieredzējušu burātāju, 2015. gadā ar kurēnu piedalījās pirmajā projektā "Nacionālā ekspedīcija", kurā vairākas pazīstamas Lietuvas personības ar kurēnu no Kauņas pa Nemunu un Kuršujomu sasniedza Klaipēdu, kā arī turpmākajās ekspedīcijās pa Nemunu un Vislu.

Šoreiz burulaiva bija devusies ceļā uz Raudondvari, kur sestdien, Lietuvas Valsts dienā, bija paredzēts Nacionālās ekspedīcijas dalībnieku salidojums.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu