Atcelta apsūdzība pret grūtnieci sava nedzimušā bērna slepkavībā, tiekot sašautai vēderā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Alabamas prokuratūra trešdien, 3. jūlijā, atcēla apsūdzību sievietei, kura tika vainota sava nedzimušā bērna slepkavībā. Grūtniece konflikta laikā tika sašauta vēderā piektajā grūtniecības mēnesī, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Portāls "Apollo" iepriekš vēstīja, ka 27 gadus vecā Maršija Džonsa trešdien, 26. jūnijā, stājās Alabamas tiesas priekšā, jo tika apsūdzēta par slepkavību.

Sieviete pagājušā gada 4. decembrī tikās ar personu, kurš viņu vēlāk sašāva, pie kāda veikala mierīgā un klusā rajonā. Starp abām personām sākās strīds par to, kurš ir nedzimušā bērna tēvs.

Strīda karstumā grūtniecības piektajā mēnesī esošā Džonsa tika sašauta vēderā un aizvesta uz citu pilsētu, kur viņa steigšus devās uz slimnīcu. 

Lietas izmeklētājs Denijs Reids saka, ka "vienīgais šī strīda upuris bija nedzimušais bērns". Viņš apgalvo, ka Džonsa esot uzsākusi un turpinājusi strīdu, kurš rezultējās viņas bērna nāvē, bet mātes pienākums ir darīt visu, lai bērnu pasargātu.

Trešdien, 3. jūlijā, Džefersonas apgabala advokāte Laenīsa Vašingtona noraidījusi pret sievieti ieilgušo apsūdzību un paziņojusi, ka tiesvedība neturpināšoties.

"Šī lieta patiešām ir satraucoša un nomācoša," Vašingtona teica preses konferencē. "Nav uzvarētāju, tikai zaudētāji šajā skumjajā nelaimes gadījumā."

Tiesa atbalstīja Vašingtonas lēmumu neturpināt tiesvedības izskatīšanu un necelt apsūdzības pret sievieti.

Šī lieta gan ir piesaistījusi lietu aborta aktīvistu uzmanību.

Alabamas Reproduktīvo tiesību aizstāvji norādījuši, ka gatavojas Džonsai palīdzēt un atrast viņai labu juridisko pārstāvi: "Strīda laikā grūtniece tika sašauta vēderā, viņas nedzimušais bērns mira un viņa vēl tiek apsūdzēta par slepkavību. Tas vienkārši ir veids, kā sodīt sievietes, it īpaši melnādainas, un kriminalizēt viņu grūtniecību."

2019. gada jūnijā Alabama kļuva par štatu, kurā aborti ir aizliegti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu