Trampa atbalstītāji priekšvēlēšanu kampaņas videoklipos, iespējams, bijuši aktieri (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps.
Donalds Tramps. Foto: AFP / Scanpix

Vairākos reklāmas rullīšos, kas izvietoti sociālajā tīklā "Facebook" ASV prezidenta Donalda Trampa vēlēšanas kampaņai, parādās cilvēki, kas pārliecinoši atbalsta prezidentu. Noskaidrots, ka tie, iespējams, bijuši aktieri, vēsta BBC.

Vienā no īsākajiem videoklipiem, kas publicēts jūnijā, redzama meitene Treisija no Floridas, pastaigājoties pludmalē, bet balss aiz kadra stāsta: "Prezidents Tramps dara lielisku darbu, es nevarētu iedomāties labāku Amerikas Savienoto valstu prezidentu."

Kā vēsta BBC, Treisija no Floridas ir aktrise, un videoklips, kas publicēts Trampa priekšvēlēšanu kampaņas laikā, ir pieejams attēlu krātuvē par maksu. Tur ir pieejami arī kadri kā viņa skrien, strādā noliktavā, pastaigājas ar suni un strādā par ārsti.

Kā novērojis medijs, dažas sekundes video apakšējā daļā esot redzama arī reāla atsauce, kur varot atrast video.

Sabiedrība asi komentējusi notikušo un uzdevusi jautājumus par to, kāpēc Tramps neizmanto īstus atbalstītājus. Daži jautājuši arī par notikušo viltus ziņu kontekstā, jo Tramps asi reaģē uz apsūdzībām.

Kādā citā reklāmas video rullītī redzams kafejnīcas darbinieks, kurš tiek raksturots kā "Tomass Vašingtonā". Ievadot viņa vārdu attēlu krātuves meklētājā, pārādās vairāki videoklipi, kas arī pieejami par samaksu.

Reklāmā parādās arī kafejnīca, kurā Tomass it kā strādā, bet izrādās, ka tā nemaz neatrodas Vašingtonā, bet gan Tokijā. 

BBC uzsver, ka šī nav pirmā reize, kad publiski pieejami attēli un video klipi tiek izmantoti politiskajās kampaņās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu