Tunisijā valdības institūciju ēkās aizliedz valkāt nikabu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Tunisijas premjerministrs Jusefs Šaheds piektdien, 5. jūlijā, nolēma "drošības apsvērumu dēļ" valdības institūciju ēkās aizliegt musulmaņu sieviešu galvassegu nikabu, ar kuru tiek aizklāta visa seja, izņemot acis.

Premjera birojs paziņoja, ka Šaheds ir parakstījis valdības rīkojumu, ar kuru drošības apsvērumu dēļ "sabiedriskās pārvaldes ēkas un institūcijas nav pieejamas tiem, kuriem seja ir aizsegta".

Nikaba aizliegums ieviests pēc tam, kad drošības pasākumi valstī tiek pastiprināti saistībā ar 27. jūnijā notikušo divu pašnāvnieku spridzinātāju uzbrukumu Tunisā, kurā gāja bojā divi cilvēki un septiņi tika ievainoti.

2014. gada februārī Tunisijas iekšlietu ministrs deva rīkojumu policijai pastiprināti uzraudzīt nikaba valkāšanu publiskās vietās. Rīkojums bija daļa no pretterorisma pasākumiem, lai novērstu maskēšanos vai izvairīšanos no tiesāšanas.

Nikabs un citas islāmticības ārējas izpausmes Tunisijā nebija pieņemtas autoritārā prezidenta Zinelabidīna ben Ali valdīšanas laikā, bet kopš viņa gāšanas 2011. gadā kļūst arvien izplatītākas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu