Floridas iedzīvotājus mudina nogalināt iguānas "pēc iespējas ātrāk" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iguāna. Ilustratīvs attēls.
Iguāna. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Iguānas, kas izplatījušās ASV Floridas štata dienvidos no citiem apvidiem, sākušas strauji vairoties. Floridas savvaļas dzīvnieku aizsardzības komisija mudinājusi cilvēkus tās nogalināt, vēsta "Guardian".

Floridas Zivju un savvaļas dzīvnieku aizsardzības komisija (Florida Fish and Wildlife  Conservation Commission) paziņojusi, ka Floridas dienvidu daļas iedzīvotājiem vajadzētu mēģināt iznīcināt ķirzakas, kas iedzīvojušās privātīpašumos un citos valsts īpašumā esošos zemes gabalos.

Taču komisija nav publicējusi un ieteikusi veidus, kā iedzīvotājiem vajadzētu nogalināt šīs ķirzakas.

» Austrālijas valdība ar saindētām desām grasās iznīdēt divus miljonus kaķu

Iguānas ir Centrālamerikai, Dienvidamerikas tropiskai daļai un dažām Karību jūras salām raksturīgi dzīvnieki. Uz Floridu viņi tika atvesti kā mājdzīvnieki.

Iguānas sākušas strauji vairoties, jo siltais klimats šiem dzīvniekiem ir ideāli piemērots.

Dažas ķirzakas reģistrētas arī Floridas ziemeļu daļā, bet tur to izplatība ir ierobežota, jo aukstos laikaapstākļos tiem ne īpaši patīk uzturēties.

Iguānas nav bīstamas cilvēkiem, bet tās rok garus tuneļus zem zemes, bojā ietves un māju pamatus. Dažreiz tās var pārnēsāt arī salmonellas baktērijas. 

Iguānas tēviņi var izaugt aptuveni 1,5 metrus gari un svērt 9 kilogramus, bet mātītes ir spējīgas izdēt aptuveni 80 olas gadā. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu