Lidsabiedrība "American Airlines" kaunina sievieti par tērpu, liekot piesegties pirms iekāpšanas lidmašīnā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Lidsabiedrība "American Airlines" atvainojušies sievietei, kurai pirms kāpšanas lidmašīnā, kas devusies no Jamaikas uz Maiami, apkalpes locekļi likuši piesegties ar pledu vai uzvilkt jaku, jo viņas apģērbs nav bijis piedienīgs, vēsta raidorganizācija BBC. 

Incidents noticis 30. jūnijā. 37 gadus vecā daktere Tiša Rouva atklāja detaļas par notikušo sociālajos tīklos, paskaidrojot, ka šāds aizrādījums viņai licis justies pazemotai un apvainotai.

Lidmašīnas darbiniece aicinājusi Tišu izkāpt ar viņu ārā no lidmašīnas, kad norādījusi par viņas nepiedienīgo apģērbu, jautājot, vai viņai nav līdzi kāda jaka, lai piesegtos.

Tiša arī publiski mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījās ar spoguļ-selfijiem ar viņas tā brīža tērpu.

Nākamajā ierakstā viņa publiskoja bildi ar savu ikdienas ietērpu, skaidrojot "Tā pati sirds, tas pats prāts, tā pati profesija. Tas pats cilvēks, kurš būtu izglābis tevi, ja kaut kas būtu noticis ar lidmašīnu."

Daktere Rouva lidoja kopā ar savu astoņus gadus veco dēlu, kuru ļoti apbēdināja notiekošais, jo mamma aizdevās uz savu vietu lidmašīnā ap gurniem apsējusi pledu.

"Darbiniece neizrādīja nedz gramu empātijas, nedz cieņu manā situācijā," viņa skaidrojusi "Buzzfeed News".

Daktere Rouva lidsabiedrību apsūdz ne tikai rasismā un diskriminācijā, bet arī ķermeņa aprišu kaunināšanā.

"Es redzēju baltādainu sievieti ar daudz īsākiem šortiem lidmašīnā un darbinieki tam vispār nepievērsa uzmanību."

Otrdien, 9. jūlijā, lidsabiedrība "American airlines" paziņojuši, ka ir atvainojušies sievietei, atgriežot naudu par lidojuma biļetēm gan viņai, gan dēlam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu