Jauna informācija par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Rūjienas ielā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdienas, 11. jūlija, rītā Rīgā, Rūjienas ielā, kas atrodas netālu no Augusta Deglava pārvada, starp Pērnavas ielu un Valmieras ielu, kādā koka mājā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kura dēļ no apkārtējām ēkām ugunsdzēsēji evakuējuši 14 cilvēkus.

Raidījums "Degpunktā" vēsta, ka tas bijis kāds kokapstrādes uzņēmums un lielā degšanas apjoma dēļ evakuēties nācās arī blakus ēku iedzīvotājiem. Ēka sākusi degt ap plkst. 3.30 no rīta sāka degt. 

Par redzēto raidījumam stāsta Irēna, kura dienu iepriekš ieradās ciemos pie savām mazmeitām Rūjienas ielā.

"Ieraudzījām pa logu tad, kad jau lielās liesmās dega māja. Dūmi izskatījās dzelteni, tā kā no ķimikālijām, pilnīgi tāda sajūta, ka tur nedega tikai koks"

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka ēka, šķūņi un divas automašīnas. Pastāvēja liesmu izplatīšanās draudi uz blakus esošajām ēkām, tāpēc ugunsdzēsēji no blakus esošas mājas evakuēja 14 cilvēkus.

Notikuma vietā kopā strādāja vairāk nekā 40 glābšanas dienesta darbinieki. Glābēji raidījumam stāsta, ka savaldīt šādu ugunsgrēku nav viegli dažādu iemeslu dēļ. 

"Pirmkārt ēka ir no koka konstrukcijām būvēta un arī iekšā atrodas liels kokmateriālu daudzums. Arī esošo koka dzīvojamo māju tuvums ļoti ietekmē šāda veida ugunsgrēka dzēšanas smagumu," stāsta Igors Boruns VUGD priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs.

Plkst. 5.56 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka izplatību izdevās ierobežot, bet ugunsdzēsēji darbu Rūjienas ielā turpināja vēl pēcpusdienā. Kopējā degšanas platība bija 950 kvadrātmetri.

Patlaban pieejamā informācija liecina, ka ugunsgrēks varējis sākties no mājas pagalma, bet oficiāls iemesls šobrīd nav zināms. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu