Rundāles pils plāno būvēt vēja aizsargmūri un vēsturisku karuseli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rundāles pils. Ilustratīvs attēls.
Rundāles pils. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rundāles pils parka teritorijā tuvākajā laikā plānots būvēt vēja aizsargmūri, kā arī vēsturisku karuseli bērniem, ceturtdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Rundāles pils muzeja direktore Laura Lūse.

Viņa skaidroja, ka pils parkam sākotnēji apkārt ir bijusi mūra siena, kas kalpojusi dārza pasargāšanai no vēja radītajiem postījumiem.

"Siena darbojās kā vējlauzis - aizturēja rietumu vējus, kas ir valdošie vēji arī Zemgalē, un, tā kā tur ir līdzens, mūsu parku regulāri izpūš," skaidroja Lūse.

Viņa informēja, ka nesen ir izsludināts iepirkuma konkurss saistībā ar vēja aizsargmūra būvniecību pils parka teritorijā.

"Mēs ceram, ka šajā gadā rietumu pusē mums izdosies to arī izbūvēt," pauda muzeja direktore.

Runājot par citiem pils teritorijā plānotajiem būvniecības darbiem un projektiem, Lūse pastāstīja, ka parkā esošajā bērnu laukumā iecerēts izbūvēt karuseli, kas būtu veidots atbilstoši vēsturiskajiem principiem.

Rundāles pilij tuvākajā laikā nepieciešams veikt arī jumta remontdarbus.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Lūse stāstīja, ka atklāts iepirkuma konkurss par pirmo kārtu jumta nomaiņai tiks izsludināts jau šogad "ar cerību, ka nākamajā gadā valsts piešķirs finansējumu šim projektam, lai to varētu īstenot".

Kopumā Lūse Rundāles pils muzeja finansiālo stāvokli raksturoja kā stabilu.

Stājoties amatā, jaunā direktore pauda, ka vēlas panākt, lai Rundāles pils tiktu iekļauta gan UNESCO Pasaules mantojuma Latvijas nacionālajā sarakstā, gan Pasaules mantojuma sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu