Teroraktā Somālijā bojāgājušo vidū divi žurnālisti, ANO darbinieks un vietējais politiķis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teroristu uzbrukumā cietusī viesnīca "Medina".
Teroristu uzbrukumā cietusī viesnīca "Medina". Foto: AFP/SCANPIX

Somālijas ostas pilsētā Kisimajo piektdien, 12. jūlijā, notikušajā teroristu uzbrukumā viesnīcā nogalināti vismaz 26 cilvēki, paziņoja augsta ranga reģionālā amatpersona.

Nogalināto vidū ir daudz ārvalstnieku, bet 56 cilvēki ir ievainoti uzbrukumā, par kuru atbildību uzņēmās islāmistu teroristu grupējums "Al-Shabaab".

Džubalandas reģiona prezidents Ahmeds Madobe preses konferencē informēja, ka nogalināto vidū ir trīs Kenijas pilsoņi, trīs Tanzānijas pilsoņi, divi ASV pilsoņi, kā arī pa vienam Kanādas, Ķīnas un Lielbritānijas pilsonim. Ievainoto vidū ir divi Ķīnas pilsoņi.

Bojā gājis arī augustā paredzēto reģionālo vēlēšanu prezidenta kandidāts. Miruši arī vismaz divi žurnālisti un viens ANO darbinieks, vēsta "Reuters".

Nogalināto vidū ir arī prominenta kanādiešu žurnāliste Hodana Naleje un viņas vīrs Farids Džama Suleimans, vēstīja Mogadīšo bāzēta neatkarīgā radiostacijas "Radio Dalsan".

1976. gadā Somālijā dzimusī Naleje lielāko daļu dzīves pavadījusi Kanādā. Viņai ir abu valstu pilsonība, un viņa izveidoja starptautisku tīmekļa video satura kompāniju "Integration TV", kas mērķēta uz somāļu izcelsmes skatītājiem visa pasaulē. Viņa bija pirmā somāliete visā pasaulē, kurai pieder kāds medijs.

Somālijas spēkiem sestdienas rītā izdevās izbeigt visu nakti ilgušo viesnīcas aplenkumu.

Vismaz pieci "Al-Shabaab" kaujinieki piektdienas vakarā uzbruka viesnīcai "Medina".

Terorists pašnāvnieks ar sprāgstvielām piekrautu automašīnu taranēja populāro viesnīcu "Medina" pilsētas centrā, bet pēc tam viesnīcā iebruka vairāki smagi bruņoti vīrieši un atklāja uguni.

Uzbrukums turpinājās vairāk nekā 14 stundu līdz karavīri nošāva visus piecus uzbrucējus, kas atradās viesnīcas kompleksā. Amatpersonas gan atzīst, ka daži uzbrucēji varētu būt aizbēguši pirms aplenkuma beigām.

Uzbrukums ir nāvējošākais, kopš nemiernieku teroristi tika padzīti no pilsētas 2012. gadā.

"Al-Shabaab", kas kontrolē plašas teritorijas Somālijas dienvidos un centrālajā daļā, regulāri rīko uzbrukumus drošības spēkiem un civiliedzīvotājiem. Ar "Al Qaeda" saistītie sunnītu fundamentālisti cīnās par varu nabadzīgajā Somālijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu