Garākie spēlētāji NBA vēsturē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NBACulture/Twitter

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē ir bijuši vairāki spēlētāji, kuru augums ir pārsteidzis daudzus. Jaunākais no tiem ir 2,31 metrus garais Tako Fals, kurš Vasaras līgas ietvaros ir bijis atklājums daudziem. Kurš ir visu laiku garākais basketbolists pasaules basketbola mekā? 

1. Džordžs Muresans

Foto: WashingtonWizards/Twitter

Visu laiku garākais NBA basketbolists ir Džordžs Muresans no Rumānijas. 2,32 metrus garais Muresans 1993. gada draftā tika izraudzīts ar 30. izvēli, kura piederēja Vašingtonas "Bullets" vienībai. 

Savas NBA karjeras laikā basketbolists pārstāvēja divas komandas - "Bullets" (no 1993. - 1998. gadam), kā arī Ņūdžersijas "Nets" (1999.-2000.). 

1996. gadā Muresans tika atzīts par Progresējošako spēlētāju līgā, kā arī 1996. un 1997. gada sezonās bija līgas līderis metienu precizitātē. 

NBA karjeras laikā rumānieties vidēji spēlē guva 9,8 punktus, izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja 1,5 pretinieku metienus.

Savu profesionāļa karjeru Muresans noslēdza 2006. gadā. 

2. Manute Bols

Foto: NBACulture/Twitter

2,31 metrus garais Manute Bols bija dzimis Sudānā. Spēlētājs līgā ienāca 1985. gadā, kad viņu ar 31.numuru NBA draftā izraudzījās Vašingtonas "Bullets" vienība. 

Basketbolists līgā nospēlēja 10 sezonas, pārstāvot tādas komandas, kā "Bullets", Goldensteitas "Warriors", Filadelfijas "76ers" un Maiami "Heat." 

Savas karjeras laikā Bols īpaši neizcēlās ar individuāliem sasniegumiem. Divas reizes spēlētājs bija līgas labākais metienu bloķētājs, kā arī 1986. gada sezonā tika iekļauts NBA otrajā aizsardzības komandā. 

Bols īpaši izcēlās ar savu garo un slaido augumu, kas mudināja līdzjutējus apmeklēt viņa komandas spēles. 

Basketbolists ir īpašs ar to, ka savas karjeras laikā viņš bloķēja vairāk pretinieku metienus, nekā pats guva punktus. 

Diemžēl, bet 2010. gadā vasarā Bols neizturēja cīņu ar slimību un atvadījās no šīs pasaules. 

3./4. Jao Mins

Foto: EPA/AFI

Slavenais Ķīnas basketbolists līgā ienāca ar skaļu troksni, kad viņu 2002. gada NBA draftā ar pirmo numuru izvēlējās Hjūstonas "Rockets" komanda. 

Mina augums ir 2,29 metri. Ilgu laiku līgas centra spēlētājiem bija pamatīgi jānopūlās, lai viņu apturētu groza tuvumā, kā arī no pustālās distances. Mins bija lielisks basketbolists, taču traumas apturēja viņa karjeru, kura varēja izvērsties ļoti spoža. 

Visu savu karjeru basketbolists pavadīja "Rockets" vienībā. Traumas dēļ Mins pilnībā izlaida 2009./2010. gada sezonu, taču atgriežoties uz 2011. gada sezonu, sportists atkal guva traumu. Pēdas traumas dēļ Mins nospēlēja tikai piecas spēles tā gada sezonā un pielika punktu savai karjerai. 

Mins NBA aizvadīja 486 spēles, kuru laikā vidēji spēlē guva 19 punktus, kā arī izcīnīja 9,2 atlēkušās bumbas. Sešas reizes spēlētājs tika izraudzīts dalībai Visu zvaigžņu spēļu ietvaros. 

3./4. Šons Bredlijs

Šons Bredlijs (pa labi) 
Šons Bredlijs (pa labi) Foto: NBACulture/Twitter

Arī Bredlija augums bija tieši 2,29 metri, tādēļ viņš un Mins atrodas dalītās vietās. Basketbolists līgā ienāca 1993. gada sezonā, kad viņu ar otro numuru izvēlējās Filadelfijas "76ers" komanda. 

Sportists līgā pavadīja 12 sezonas, kuru laikā pārstāvēja "76ers", Ņūdžersijas "Nets" un Dalasas "Mavericks" komandas. Visilgāko karjeras daļu basketbolists pavadīja tieši Dalasā, kur nospēlēja astoņas sezonas. 

Karjeras laikā basketbolists vidēji spēlē guva 8,1 punktu, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja 2,5 pretinieku metienus spēlē. 

Bredlijs vēl ir pazīstams ar to, ka 1996. gadā filmējās pazīstamajā filmā "Zvaigžņu basketbols" (Space Jam). 

5. Čaks Nevits

Foto: SIVault/Twitter

2,26 metrus garais basketbolists NBA pierakstījās 1982. gadā, kad viņu ar kopējo 63. numuru izvēlējās Hjūstonas "Rockets" komanda. 

Karjeras laikā Nevits spēlējis "Rockets", Losandželosas "Lakers", Detroitas "Pistonas", Čikāgas "Bulls" un Sanantonio "Spurs" vienībās. 

1985. gada sezonā viņš kopā ar "Lakers" vienību izcīnīja NBA čempiontitulu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu