Aprit pieci gadi kopš MH17 aviokatastrofas. Latvija aicina Krieviju sadarboties ar izmeklētājiem (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Apritot pieciem gadiem kopš traģiskās "Malaysian Airlines" pasažieru lidmašīnas notriekšanas Ukrainas austrumos, Latvija aicina Krieviju pilnā mērā sadarboties ar izmeklēšanu, lai vainīgie varētu stāties taisnīgas tiesas priekšā, paziņojusi Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM).

"Tiem, kuri zaudēja savus tuviniekus, šis ir bijis nerimstošu sēru laiks. Pasaules sabiedrība ar neatslābstošu interesi gaida, kad noziedzīgā nodarījuma veicēji stāsies tiesas priekšā," teikts ĀM paziņojumā.

Latvija atkārtoti pauž atbalstu Kopējās izmeklēšanas grupas darbam un atzinīgi vērtē sasniegto progresu. Pilnvērtīga izmeklēšana un taisnīga tiesa ir nepieciešamas, lai sauktu pie atbildības vainīgos reisa MH17 lidmašīnas notriekšanā, informēja ministrija.

Ņemot vērā Kopējās izmeklēšanas grupas savāktos pierādījumus, AM aicina Krieviju pilnā mērā sadarboties ar izmeklēšanu, lai vainīgie varētu stāties taisnīgas tiesas priekšā.

Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777" tika notriekta 2014. gadā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi. Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Nesen starptautiskā izmeklēšanas komisija identificējusi četrus aizdomās turamos lietā par lidmašīnas notriekšanu. Aizdomās turamie identificēti kā Krievijas pilsoņi Igors Girkins, Sergejs Dubinskis un Oļegs Pulatovs un Ukrainas pilsonis Leonīds Harčenko.

Foto: "Malaysia Airlines" reisu MH17 pieminot

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu