Puertoriko no kruīza kuģa 11. klāja izkritušā mazuļa māte atklāj faktus par notikušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Royal Caribbean"
"Royal Caribbean" Foto: AFP / Scanpix

Svētdien, 7. jūlijā, Puertoriko galvaspilsētas Sanhuanas ostā no "Royal Caribbean" kruīza kuģa ūdenī iekritusi kāda 18 mēnešus veca meitenīte, ziņoja raidorganizācija CNN. 22. jūlijā ģimene sniegusi ekskluzīvu interviju medijam "NBC News", kurā atklājušies jauni fakti.

Izkritušā mazuļa māte stāsta, ka viņa katru rītu mostas ar lūgšanām par savu 18 mēnešu veco meitiņu Hloju, kura izkritusi pa kuģa atvērto logu.

"Es vēl joprojām nesaprotu, kas notika. Kad noskaitu lūgšanas, tad sāku visu atcerēties," ekskluzīvā intervijā pirmdien "NBC News" stāstījusi māte. 

Sākotnējā informācija liecināja, ka bērns spēlējies ar savu vectēvu ēdamzālē uz kuģa 11. klāja, taču ģimenes advokāts uzsver, ka bērns atradies kopā ar vectēvu bērnu rotaļu laukumā. Viņš apsēdināja bērnu uz palodzes pie it kā aizvērta loga. Tie kopā spēlējušies un bungājuši pa stiklu, līdz tas atvērās un bērns no 46 metru augstuma iekrita ūdenī.

"Viņš raud katru dienu. Atkal un atkal. Sems [vectēvs] nekad nav pakļāvis mūsu bērnus briesmām. Kad tas notika, viņš kliedza. Viņš stāvēja pie loga, sita pa stiklu un kliedza," stāsta māte.

Kad sieviete redzējusi, ka vectēvs asarās kliedz un ir panikā, viņa pieskrējusi, paskatījusies pa logu un ieraudzījusi bērnu ūdenī.

Ģimene uzskata, ka vainīgi šajā nelaimes gadījumā ir kruīza kuģa "Royal Caribbean" apkalpes locekļi.

"To visu var padarīt krietni drošāku. Logs bija nedaudz atvērts. Kāda mamma jautāja: "Kāpēc uz 11. klāja ir atvērts logs bez brīdinājuma?" Un atbilde bija: "Mums ir vajadzīga ventilācija," stāsta māte.

"Royal Caribbean" kruīza kuģa pārstāvji pēc notikušā izteikuši visdziļāko līdzjūtību ģimenei.

Nelaimes gadījums noticis apmēram plkst. 17 pēc vietējā laika, taču kuģim no ostas bija ieplānots atiet plkst. 20.30, ziņo likumsargi.

Pēc kritiena bērns no ūdens ticis izvilkts un nogādāts tuvākajā medicīnas iestādē, kur pasludināts par mirušu.

Policija joprojām veic notikušā izmeklēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu