Teherāna: Lielbritānija nosūtījusi vidutāju uz Irānu "Stena Impero" lietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Lielbritānija nosūtījusi vidutāju uz Irānu, lai apspriestu britu tankkuģa "Stena Impero" atbrīvošanu, trešdien, 24. jūlijā, paziņojis Irānas augstākā līdera birojs.

Spriedze Irānas un Lielbritānijas starpā pieaugusi kopš pagājušās piektdienas, kad Irānas Revolucionārā gvarde Hormuza šaurumā sagrāba "Stena Impero" ar 23 apkalpes locekļiem, tostarp vienu Latvijas valstspiederīgo.

Teherāna apgalvoja, ka kuģis sadūries ar Irānas zvejas kuģi un pēc tam izslēdzis savus raidītājus un nav atbildējis uz zvejas kuģa palīgā saucienu.

Irāna arī apgalvoja, "Stena Impero" kuģojis pa Hormuza šaurumu nepareizā braukšanas virzienā. Londona uzskata šos apgalvojumus par nepatiesiem un pieprasījusi kuģi atbrīvot.

Irānas augstākā līdera birojs neatklāja plašāku informāciju par britu vidutāja vizīti, bet izteica ironisku piezīmi par Lielbritānijas lomu Irānas lietās koloniālisma periodā.

"Valsts, kas kādreiz iecēla Irānā ministrus un juristus, nonākusi punktā, kur sūta vidutājus un lūdz atbrīvot kuģi," sacīja biroja vadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu