Somālijā džihādistu grupējums mēra birojā sarīko sprādzienu. Vairāki ievainotie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo mēra birojā trešdien nogranda sprādziens, kurā gāja bojā seši cilvēki, bet pats mērs un vēl pieci cilvēki tika ievainoti.

Džihādistu grupējums "Al-Shabaab" uzņēmās atbildību par sprādzienu, bet paziņoja, ka šī "labi sagatavotā operācija" bija vērsta pret ANO sūtni. Grupējuma paziņojumā arī teikts, ka tas "nogalinājis daudzus no ienaidniekiem".

ANO īpašais sūtnis Džeimss Svons bija ticies ar mēru Abdirahmanu Omaru Osmanu un aizgājis neilgi pirms sprādziena, informēja ANO misija savā tvitera kontā.

"Seši cilvēki, tai skaitā divi rajonu komisāri un trīs direktori, šo pēcpusdien tika nogalināti teroraktā," reportieriem paziņoja informācijas ministrs Mohameds Abdi Hajirs Mareje.

Sešiem ievainotajiem, tai skaitā mēram un citiem rajonu komisāriem, tiek sniegta mediķu palīdzība.

"Es nosodu šo šaušalīgo uzbrukumu, kas ne tikai demonstrē cilvēka dzīvības svētuma vardarbīgu neievērošanu, bet arī vērsts pret somāliešiem, kuri cenšas uzlabot savu somāliešu līdzpilsoņu dzīvi Mogadīšo-Banādiras reģionā," paziņoja Svons, apstiprinot, ka viņš pirms tam bija šajā ēkā.

Ziņu avots drošībnieku aprindās sacīja, ka zālē, kur amatpersonas bija tikušās, iekļuva spridzinātājs pašnāvnieks un tur sarīkoja sprādzienu.

Drošības spēki izmeklē šo incidentu.

Mogadīšo regulāri notiek "Al-Shabaab" rīkoti uzbrukumi. Pirmdien tur automobilī ievietota spridzekļa eksplozijā gāja bojā 17 cilvēki un vairāki desmiti tika ievainoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu