Bērnam iesprūdis pirksts un izglābti divi kaķi. VUGD trešdiena bijusi nemierīga

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien, 24. jūlijā, ugunsdzēsēji Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) palīdzējis no rotaļlietas atbrīvot tajā iesprūdušu bērna pirkstu, informē (VUGD).

Plkst. 10.53 tika saņemts izsaukums uz Spīdolas ielu Liepājā, kur mazam bērnam rotaļlietā bija iestrēdzis pirksts. Izmantojot knaibles, ugunsdzēsēji glābēji bērna pirkstu atbrīvoja.

Plkst. 15.41 tika saņemts izsaukums uz Jūrmalu, kur bērns bija iegājis pārāk tālu jūrā un tuvinieki satraucās, ka saviem spēkiem bērns netiks krastā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka bērns saviem spēkiem bija ticis krastā.

Savukārt plkst. 17.47 tika saņemts izsaukums uz Tūju, kur apmēram 500 metrus no krasta jūrā bija apgāzusies laiva ar cilvēku tajā. Cilvēkam izdevās tikt krastā saviem spēkiem.

VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirt par drošību, kā arī, atpūšoties pie ūdens, uzmanīt bērnus.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā atbrīvoja makšķerauklā sapinušos gulbi, Ventspilī atbrīvoja kamīnā iestrēgušu kaķi, bet Daugavpilī izglāba divus kaķus - vienu atbrīvoja pēc iesprūšanas automašīnas motora nodalījumā, savukārt otru nocēla no koka.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, savukārt vēl 11 izsaukumi bija maldinoši.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, zaru kaudze, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, siena prese, piecas vieglās automašīnas un pirts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu