Apskatnieks: Porziņģis un Dončičs ir nākamais duets, kurš izmainīs līgu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs.
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: TheSmokingCuban/Twitter

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis un jaunais slovēņu talants Luka Dončičs ir nākamais lielais duets Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), uzskata ESPN basketbola apskatnieks Tims Makmahons.

Februāra sākumā liepājnieks oficiāli tika aizmainīts uz Rietumu konferences vienību Dalasas "Mavericks", tādējādi nonākot vienā komandā ar talantīgo Dončiču. 

Porziņģis, kuram ir 23 gadi, pašlaik ir pilnībā atlabis no smagas ceļgala traumas, ko viņš guva pagājušā gada februārī. Neskatoties uz to, vairāki basketbola apskatnieki uzskata, ka tieši Porziņģa/Dončiča duetam ir lieliskas iespējas kļūt par nākamo lielo duetu līga, kas izmainīs komandu spēkus konferencēs. 

"Dalasas nākotne ir ļoti gaiša. Viņi nav titula pretendenti dotajā brīdī, taču nākotne ir viņu rokās. Mēs runājam par 23 un 20 gadus veciem spēlētājiem, kuri jau ir paspējuši veikt iespaidīgus pierakstus līgā," uzskata Makmahons. 

Galerija: Kristaps Porziņģis - jaunais Dalasas "Mavericks" basketbolists 

Protams, savācot talantīgu komandu piegaug arī vienības mērķi un ambīcijas. Makmahons uzskata, ka gadījumā, ja divu vai trīs gadu laikā spēcīgajā Rietumu konferencē neizdodas iekļūt izslēgšanas spēlēs, tad tā būs pamatīga izgāšanās visai organizācijai. 

Latvietis nav spēlējis kopš 2018. gada 6. februāra, tomēr pēdējos mēnešos paudis apņēmību būt gatavs jau ar pirmssezonas nometnes pirmo dienu.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. 2017./2018.gada sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu