Jaunākie fakti par pakaļdzīšanos Ogrē (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pakaļdzīšanās no Rīgas līdz Ogre
Pakaļdzīšanās no Rīgas līdz Ogre Foto: Agris Steks Eglītis/LETA

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs ceturtdien, 25. jūlijā,  plkst. 15 sniedza aktuālo informāciju par vakar notikušo pakaļdzīšanos, kuras laikā cietuši trīs policisti.

Ap plkst. 19 Rīgā, Maskavas un Turgeņeva ielu apkaimē, kādas "Audi" markas automašīnas vadītājs nepakļāvās VP prasībai apturēt transportlīdzekli un turpināja kustību. VP sāka pakaļdzīšanos agresīvajam autovadītājam, kurš, nepakļaudamies VP prasībām, turpinājis vadīt transportlīdzekli satiksmes dalībniekiem bīstamā veidā.

Sozinovs atklāj, ka bēgošais autovadītājs taranējis ceļu policijas ekipāžu, kas viņam sekojusi. Turpmākās bēgšanas laikā bēglis ar "Audi" apskādējis vēl vairākus transporta līdzekļus, tostarp policijas transportu.

» Jaunākā informācija par pakaļdzīšanos Ogrē: sašauto autovadītāju slimnīcā apsargā policija

Pakaļdzīšanās laikā, lai apturētu agresīvo autovadītāju, piesaistīti papildspēki, tostarp no Rīgas pašvaldības policijas (RPP). Pakaļdzīšanās laikā Maskavas ielā viena RPP ekipāža avarēja. Vadītājs ietriecās arī parasto iedzīvotāju automašīnās.

Pēc Rīgas šoferis uzņēma milzīgu ātrumu un sākās vajāšana, iesaistījās gan Salaspils policija, gan Ogres policijas darbinieki.

Pašā pēdējā stadijā tika izraisīta avārija ar VP darbinieku, kas bija uz motocikla. Policistam ir lauzts atslēgas kauls. Cik Sozinovam esot zināms, viņam veiktas jau divas operācijas.

Cieta arī Salaspils iecirkņa darbinieks, cenšoties apturēt bēgošo vadītāju.

"Audi" vadītājam tiks piešķirts sods ar brīvības atņemšanu. Viņš šobrīd atrodas slimnīcā, kur policijas darbinieki viņu apsargā - likuma pārkāpēja veselības stāvoklis ir stabils.

Sozinovs par šaušanu piebilst, ka "ik vienam ir jāsaprot, ka var notikt tāds gadījums, ka VP riskē ar savu veselību un dzīvību, lai pārtrauktu likumpārkāpēju."

Vēl nav zināms, vai pārgalvīgais šoferis ir kaut ko lietojis, bet tiks veiktas analīzes. Vīrietis jau iepriekš esot nonācis VP redzelokā par auto zādzībām. Par automobili, ar ko viņš pārvietojās nav informācijas, ka tas būtu zagts.

VP darbinieki raidījuši vismaz 15 šāvienus uz transportlīdzekli.

"Es uzskatu, ka VP darbinieki rīkojās pašaizliedzīgi, lai neitralizētu šo likuma pārkāpēju. Protams, tiks veikta dienesta pārbaude, lai izvērtētu šaušanu, jo tika sašauts arī cilvēks," preses konferencē norāda Sozinovs.

Vajāšanā vissmagāk vietis ceļu policists, kurš brauca ar motociklu, viens Salaspils policijas darbinieks, divi pašvaldības policijas darbinieki un divi civiliedzīvotāji - sieviete ar bērnu. Vissmagākais stāvoklis šobrīd ir motociklistam.

Video: Policija informē par 24. jūlijā notikušo pakaļdzīšanos

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu