"Nometne Liepājā ir smaga, bet tas ir pareizi!" Gilīss par gatavošanos sezonai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Koltons Gilīss
Koltons Gilīss Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dinamo Rīga kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss pēc pirmās pārbaudes spēles pret Almetjevskas "Ņeftjaņik" atzina, ka gatavošanās sezonai ir smaga, taču tā tam ir jābūt, vēsta hokeja kluba mājas lapa. 

"Dinamo" savā pirmajā pārbaudes spēlē spēkojās ar Latvijas hokejista Nikolaja Jeļisejeva pārstāvēto Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandu Almetjevskas "Ņeftjaņik". Abas komandas pamatlaikā spēkojās neizšķirti 1:1 (0:0, 1:1, 0:0, 2:3), bet pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 uzvaru izcīnīja viesi.

"Kopumā mēs kontrolējām gar ripu, gan spēli. Ir jāpieliek darbs viduszonā, kā dēļ arī reizēm ir problēmas ar uzbrukumu, jo nav labas pārejas. Kopumā spēle bija normāla. Vienīgās viņu iespējas apdraudēt vārtus bija no zilās līnijas. Nebija nekas bīstams vārtu priekšā. Protams, gribējām izcīnīt uzvaru, bet šī ir pirmā pārbaudes spēle pēc nometnes. Tāpēc mēs smagi trenējamies un aizvadām pārbaudes mačus, lai redzētu kļūdas."

Vārtus "Dinamo" labā guva šīs vasaras jaunieguvums zviedrs Jākobs Berjlunds, kamēr "bullīšos" precīzi meta Patriks Zabusovs un Uvis Balinskis.

"Nometne Liepājā ir smaga. Treneri uzlikuši lielas slodzes, bet tas ir pareizi. Sezonas mazākais mērķis ir iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tāpēc ir jāieliek ļoti liels darbs vasarā, lai jau sezonas sākumā mums būtu liela jauda."

"Jutos lieliski, kad uzzināju par iespēju spēlēt arī šajā sezonā Rīgā. Ir sajūta, ka par maz zinu latviešu valodu, jo tomēr esmu šeit jau vairākas sezonas. Pēc katras sezonas, neesmu bijis drošs, vai šeit atgriezīšos Rīgā. Šeit ir ļoti patīkami. Organizācija un fani ir lieliski. Ļoti ceru, ka šī būs veiksmīga sezona."

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Jaunā KHL sezona sāksies 1.septembrī, bet pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 2.septembrī savā laukumā pret latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu