Strīķe: Alkoholisko dzērienu tirdzniecība DUS ir viltus problēma (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
 Juta Strīķe.
Juta Strīķe. Foto: Evija Trifanova/LETA

Alkoholisko dzērienu tirdzniecība degvielas uzpildes stacijās (DUS) īsti nav problēma, vērtējot Veselības ministrijas (VM) ierosinājumu aizliegt alkoholisko dzērienu tirdzniecību DUS, norādīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe.

VM priekšlikums JKP frakcijā vēl nav vērtēts, tāpēc patlaban vēl nevar pateikt, vai politiskais spēks varētu atbalstīt šādu ierosmi, teica Strīķe.

Viņasprāt, VM aktualizētā problēma - alkoholisko dzērienu pārdošana DUS - no sabiedrības veselības viedokļa neesot tik nozīmīga kā, piemēram, azartspēles.

"Alkoholisko dzērienu tirdzniecība DUS nav īsti problēma, tā ir drusku viltus problēma. Aizliegums to darīt būtiski nerisinās sabiedrības veselības problēmas," uzskata politiķe.

Strīķe norādīja, ka daudz svarīgāk ir kontrolēt jau esošu ierobežojumu izpildi, vienlaikus strādājot pie veselību veicinošām iniciatīvām.

Kā ziņots, lai samazinātu alkoholisko dzērienu lietošanas izplatību un nodarīto kaitējumu sabiedrības veselībai, turpmākajos gados VM vēlas noteikt jaunus ierobežojumus alkohola pieejamībai un reklāmai.

Ministrija piedāvā alkoholisko dzērienu pieejamības ierobežošanu un stingrāku kontroli, piemēram, aizliedzot alkoholisko dzērienu pārdošanu DUS. Savukārt attiecībā uz kontroli plānots stingrāk uzraudzīt, lai alkoholu nepārdod nepilngadīgām personām, kā arī pastiprināt nelegālā alkohola aprites kontroli.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu