Modriču neiekļauj starp FIFA gada labākā spēlētāja balvas kandidātiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Modričs
Luka Modričs Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi kandidātus uz gada labākā spēlētāja balvu, desmitniekā neiekļaujot pērn par labāko atzīto horvātu Luku Modriču.

Tiesa, Modričs un viņa pārstāvētā Madrides "Real" aizvadīja neveiksmīgu sezonu, tāpēc viņa neiekļaušana starp kandidātiem nav pārsteigums.

No desmit kandidātiem trīs šosezon "Liverpool" sastāvā triumfēja UEFA Čempionu līgā un kļuva par Anglijas premjerlīgas vicečempioniem - nīderlandietis Virdžils van Deiks, ēģiptietis Mohameds Salāhs un senegālietis Sadio Manē. Van Deiks aizvadītajā sezonā tika atzīts par premjerlīgas labāko spēlētāju un ar Nīderlandes izlasi sasniedza UEFA Nāciju līgas finālu.

Pirmajā desmitniekā iekļuvuši arī iepriekšējā desmitgadē dominējošie Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi. Ronaldu aizvadītajā sezonā ar Portugāli kļuva par UEFA Nāciju līgas čempioni un aizveda Turīnas "Juventus" līdz Itālijas čempiontitulam, bet argentīnietis Mesi ar "Barcelona" bija pirmie Spānijas meistarsacīkstēs.

Tāpat uz balvu pretendē beļģis Edens Azārs (Londonas "Chelsea"/Madrides "Real"), francūzis Kiljans Mbapē (Parīzes "Saint-Germain"), Herijs Keins (Totenhemas "Hotspur"), Matjiss de Lihts (Amsterdamas "Ajax"/Turīnas "Juventus") un Frenkijs de Jongs (Amsterdamas "Ajax"/"Barcelona").

Dāmām par galveno pretendenti tiek minēta Megana Rapino, kura bija galvenā ASV izlases titula kaldinātāja Pasaules kausā sievietēm.

FIFA labākie futbolisti tiks paziņoti 23.septembrī Milānā.

FIFA pārtraucot līgumu ar izdevumu "France Football", no 2017.gada Eiropas labākais futbolists un pasaules labākais futbolists atkal tiek noteikti atsevišķās aptaujās.

Kopš 1956.gada "France Football" pēc kontinenta žurnālistu balsojuma pasniedza Eiropas labākā futbolista balvu jeb "Ballon d'Or", bet, tā kā bieži šīs balvas ieguvējs bija identisks FIFA veidotās pasaules labākā futbolista aptaujas uzvarētājam, 2010.gadā pēc tā brīža organizācijas prezidenta Zepa Blatera iniciatīvas tās tika apvienotas. FIFA labāko spēlētāju noteica valstsvienību kapteiņu, galveno treneru un žurnālistu balsojums, un turpmāk šādu formātu pārņēma "Ballon d'Or".

2016.gadā noslēdzās "France Football" līgums ar FIFA, kas netika pagarināts. Līdz ar to "Ballon d'Or" balva atgriezās pie saknēm un turpmāk tās ieguvējs atkal tika noteikts vienīgi pēc žurnālistu balsojuma, bet šajā balsojumā valstsvienību kapteiņiem un galvenajiem treneriem vairs netiks prasīts viedoklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu