Jumta segums Eternit - ilgtermiņa ēkas investīcija

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Kvalitatīvs jumts ir vērtīga ēkas ilgtermiņa investīcija. No kopējām ēkas būvniecības izmaksām tas sastāda tikai nelielu daļu, taču tā ir ēkas vizītkarte, kas kalpos gadu desmitiem. Tāpēc izvēloties jumta segumu, jo īpaši svarīgi izvēlēties kvalitatīvus, Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemērotus un pārbaudītus jumta materiālus. Pareizi izvēlēts jumta segums priecēs ēkas saimnieku arī pēc daudziem gadiem, jo jumts joprojām pildīs savas galvenās funkcijas – aizsargās māju jebkādos laikapstākļos.

Uzticams un piemērots latvijas klimatam!

Bezazbesta šīferis ETERNIT jeb škiedrcementa viļņotās loksnes ir ilgmūžīgs jumta segums, kas piemērots Latvijas klimatam. Šo jumta segumu ražo vienīgajā šāda tipa rūpnīcā Baltijas valstīs, tepat kaimiņos - Lietuvā. Tas ir izturīgs, dabīgs, ilgmūžīgs un ugunsizturīgs jumta materiāls, kas labi integrējas gan pilsētvides, gan lauku ainavās. Jāuzsver, ka tas ir arī kluss jumta segums, kas labi apsorbē dažādus nokrišņu radītos trokšņus.

Bezazbesta šīferis viennozīmīgi ir Latvijā viens no populārākajiem jumta seguma veidiem. Privātmājas, pirtis, nojumes, lieli dzīvojamo ēku kompleksi, sabiedriskās ēkas, ražošanas un lauksaimniecības ēkas – tās un citas ēkas ir būves, kam piemērots šis jumta segums gan būvējot jaunas, gan renovējot jau esošās.

Ekonomisks un vizuāli pievilcīgs jumta segums!

Latvijas tirgū loksnes pieejamas vairākās krāsās piecu (P75 tipa) un astoņu (CB40) viļņu profilos ar jau rūpnieciski nogrieztiem stūriem – pilnībā gatavas montāžai. Katrai ēkai iespējams izvēlēties profilu un lokšņu garumu, kas visvairāk piestāv attiecīgās ēkas arhitektūras stilam.

Īsākās 5 viļņu loksnes (GOTIKA un VILLA) ir piemērotas privātmāju un citiem neliela izmēra jumtiem. Savukārt, garākās 8 viļņu loksnes (KLASIKA, AGRO L, AGRO XL) būs piemērotas lielu ēku jumtiem. Izmantojot šīs loksnes lauksaimniecības sektora jumtiem, tas visbiežāk tiek kombinētas ar caurspīdīgajām loksnēm. To savstarpējā montāža ar šķiedrcementa loksnēm ir viegla. Caurspīdīgās loksnes nodrošina to, ka caur jumta segumu, ēkā ienāk arī dabiskais apgaismojums, ļaujot samazināt elektroenerģijas patēriņu, kā arī radot dzīvniekiem labvēlīgu mikroklimatu.

Visu lokšņu montāža ir samērā vienkārša, galvenais ievērot montāžas instrukcijas. Bet lai padarītu vēl drošāku un ātrāku lielo lokšņu montāžu, 8 viļņu ETERNIT loksnes ir papildinātas ar īpašu drošības lentu tehnoloģiju “Safety Strips”.

Visbiežāk klienti šo materiālu izvēlas tāpēc, ka tam ir ļoti laba kvalitātes un cenas attiecība, viegla montāža un pievilcīgs garantijas laiks.

Pilna jumta komplektācija

Lai nodrošinātu jumta konstrukcijas maksimālu ilgmūžību, jumts jāieklāj pilnā komplektācijā – ar visiem jumta oriģinālajiem cementa aksesuāriem, kas nodrošina jumta kores, malu un fasādes stūru aizsardzību un papildelementiem, jumta drošības elementiem, noteksistēmām un ventilācijas izvadiem. Arī vēja kastes apdarei ieteicams izmantot materiālu, kas ir ilgmūžīgs, stiprs, izturīgs pret ūdeni un salu. CEDRAL šķiedrcementa dēļi nodrošina visu iepriekšminēto, tāpat ir vizuāli pievilcīgi, viegli montējami un apstrādājami. Kalpošanas laikā šiem dēļiem nav nepieciešama īpaša apkope - tāpēc ilgtermiņā neradīsies arī papildus izmaksas remonta vai pārkrāsošanas dēļ, kā tad - ja tiek izmatoti tradicionālie koka dēļi. Plašā RAL krāsu palete, vēja kastes ļauj viegli pieskaņot galvenajiem apdares materiāliem – estētiski un praktiski!

Dažreiz klientiem šķiet, ka jumtam pilna komplektācija nav nepieciešama, bet ilgtermiņā tās nenodrošināšana var radīt būtiskas papildus izmaksas - tā ir ļoti nozīmīga jumta ekspluatācijas ilgtspējā, optimāla iekštelpu klimata nodrošināšanā.

Kvalitatīvs jumts – pareizi glabājot un ievērojot instrukcijas!

Vienkāršākos lokšņu uzglabāšanas noteikumus var atrast uz katras ETERNIT viļņoto lokšņu paletes. Ieteicams tās kraut ne vairāk kā divos stāvos. Bet, ja pamats nav gluds – vienā. Kraujot loksnes, nedrīkst tās vilkt – vajadzētu tās vienkārši pacelt. Par metru garākas loksnes jāceļ divatā. Lai jumts nekļūtu balts, loksnes pirms montāžas uz jumta, nedrīkst glabāt ārā ietītas celtniecības plēvē – jo tad no loksnēm neizdalās mitrums. Viļņotās loksnes ir izturīgas, bet pirms montāžas, loksnes jāuzglabā vietā, kur notiek pienācīga ventilācija, loksnes elpo un izdalās kondensāts, kas neļauj rasties kaļķa traipiem. Pirms lokšņu montāžas kaļķis var nebūt pamanāms, bet, kad loksnes būs uz jumta un pilnībā izžūs, var parādīties “baltie” kaļķa traipi. Tā gan ir tikai estētiska problēma, ko var viegli risināt, loksnes noskalojot ar citronskābes ūdeni. Bet bieži cilvēki šīs instrukcijas neizlasa un vēlāk meklē garantijas konsultācijas, kurās tad arī parasti tiek konstatēts, ka uzglabāšanas informācija nav ievērota.

Reģistrē garantiju!

ETERNIT viļņotajām loksnēm tiek piešķirta 30 gadu garantija, protams, ja jumts uzklāts ievērojot visus montāžas norādījumus. Ņemot vērā ilgo garantijas laiku, no pieredzes nākas secināt, ka pirkšanas dokumenti mēdz pazust vai daudzu gadu garumā arī izbalēt. Bet, ja ēkas saimniekam jumta kalpošanas laikā sāk likties, ka ar uzklāto jumtu kaut kas nav īsti kārtībā - bez tiem neiztikt. Lai ēkas saimniekam arī pēc daudziem gadiem būtu šie dokumenti pieejami, uzņēmums “ETERNIT BALTIC” radījis iespēju tos reģistrēt uzņēmuma datubāzē šeit. Jāaizpilda speciāla forma, klāt pievienojot pirkuma dokumenta fotoattēlu. Pēc piecām darba dienām tiek saņemts apstiprinājums par datu saņemšanu un turpmāk tie tiek glabāti uzņēmuma datubāzē. Un viss – par papīra dokumentiem var aizmirst!

Pieejams visā latvijā!

ETERNIT bezazbesta šīferi Latvijā var iegādāties pie ETERNIT oficiālā pārstāvja jumtu vairumtirdzniecības bāzē VINTEKO, kā arī labākajās būvmateriālu tirdzniecības vietās visā Latvijā. Lai veiktu jumta izmaksu aprēķinus, droši elektroniski atsūtiet ēkas projektu vai jumta izmērus – profesionālie un pieredzes bagātie VINTEKO konsultanti veiks jumta aprēķinus, ieteiks labāko risinājumu, kā arī nodrošinās piegādi visā Latvijā! Ja liec jumtu, tad dari to pārdomāti – lai kalpotu visu mūžu! Ja JUMTS – tad VINTEKO!

Vairāk par ETERNIT bezazbesta šīfera jumta segumu var uzzināt šeit.

www.vinteko.lv

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu