Vīnes metro tomēr nesmaržos pēc greipfrūtiem un melonēm. Pasažieri nobalso pret vagonu iesmaržināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vīnē divos metro maršrutos jūlijā tika izmēģināta vagonu iesmaržināšana, lai uzlabotu Austrijas galvaspilsētas sabiedriskā transporta pasažieru brauciena pieredzi, tomēr pasažieri ieceri neatzina par turpināšanas vērtu.

Vīnes sabiedriskā transporta operatorkompānija "Wiener Linien" pirmdien paziņoja, ka ir atteikusies no idejas turpmāk iesmaržināt vagonus, jo 21 000 no 37 000 aptaujas dalībniekiem balsoja pret šādu ieceri.

Pasažieri jūlijā varēja izmēģināt vagonus, kuri bija iesmaržināti ar četriem aromātiem, tostarp uzmundrinošo greipfrūta un nomierinošo melones aromātu.

Izmēģinājuma laikā aromātus vagonos izplatīja pa to ventilācijas sistēmu.

Vīnes sabiedrisko transportu ik dienu izmanto 2,6 miljoni cilvēku. Tas pazīstams kā efektīvs un ekonomiski izdevīgs pārvietošanas veids.

Gandrīz pusei no Vīnes 1,9 miljoniem iedzīvotāju ir gada abonements sabiedriskajam transportam, kas maksā 365 eiro. Abonements tika ieviests 2012.gadā un ļauj izmantot visus Austrijas galvaspilsētas sabiedriskā transporta veidus.

Abonementa īpašnieku skaits pārsniedz Vīnē reģistrēto automašīnu skaitu, liecina "Wiener Linien" publiskotā informācija.

Pērn "Wiener Linien" noteica aizliegumu ēst metro, jo pasažieri sūdzējās par ātro uzkodu, tostarp kebabu un picas aromātu braucienu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu