"Dzirdēju skaļu blīkšķi!" Aculiecinieki atklāj detaļas par zēnu, kurš tika nomests no Teita galerijas desmitā stāva (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Iepriekš jau ziņots, ka 4. augustā kāds zēns nogrūsts no Londonas Teita modernās mākslas galerijas desmitajā stāvā izvietotās skatu platformas. Aculiecinieki laikrakstam "Telegraph" atklājuši notikušā detaļas.

Ievainotais bērns pēcpusdienā tika atrasts uz galerijas piektā stāva jumta un uzreiz nogādāts slimnīcā. Viņa stāvoklis esot kritisks.

Policijas pārstāvji informējuši, ka aizdomās par slepkavības mēģinājumu pēc incidenta aizturēts kāds 17 gadus vecs pusaudzis. Policija norādījusi, ka abi zēni visdrīzāk neesot pazīstami. 

» Londonā no "Teita modernās mākslas galerijas" skatu platformas nogrūsts zēns

Aculiecinieks stāsta, ka esot dzirdējis "skaļu blīkšķi".

Tam sekojusi sievietes kliegšana: "Kur ir mans dēls, kur ir mans dēls?" Viņš norāda, ka zēna māte runājusi ar itāļu akcentu un, visticamāk, bijusi tūriste.

Galerijas darbiniece Nensija Bārnfīlda, kura notikuma brīdī atradās ēkas desmitajā stāvā, atklāj, ka apmeklētāji līdz policijas ierašanās brīdim esot aizturējuši 17 gadus veco pusaudzi, kurš "vienkārši stāvēja un izskatījās diezgan mierīgs". 

Foto: Teita modernās mākslas galerijā ierodas glābēji

Rafaela Monturi, kura bija ieradusies no Brazīlijas apskatīt Londonas galeriju, stāsta, ka redzēja medicīniskās palīdzības darbiniekus nesam kādu mazu ķermeni: "Mēs bijām liftā, kad redzējām, kā aizsteidzas apsardzes darbinieki un tiem pakaļ viss pūlis no desmitā stāva. Visi kliedza un raudāja. Mēs devāmies uz restorānu un dzirdējām, kā virs ēkas lido helikopteri."

Korinna Brūksa stāsta, ka izkāpusi no lifta, lai dotos uz skatu platformu, vien dažas sekundes pēc incidenta: "Uz platformas redzēju lielu pūli. Visi kliedza un divi vīrieši it kā kāvās, it kā turēja viens otru. Pieskrēju pie apsargiem un teicu, ka tur notiek kas nelāgs. Uzreiz pēc tam ieraudzīju sievieti, kura cenšas pārrāpties pāri platformas margām. Tad es steidzos lejā, jo nezināju, kas noticis - domāju, ka kāds uzbrūk ar nazi.

Pa ceļam ieraudzīju sievieti, kura raudāja, un jautāju, kas noticis. Viņa teica, ka kāds no jumta nometis bērnu."

Policijas pārstāvji norāda, ka šis ir šokējošs gadījums un pašlaik nav iespējams izsecināt 17 gadus vecā puiša rīcības motīvus. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu