"Iespējams, būs jāpieņem sāpīgi lēmumi." Ģirģens neapmierināts ar vairāku kriminālprocesu izmeklēšanas gaitu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Evija Trifanova/LETA

Neapmierināts ar vairāku kriminālprocesu izmeklēšanas gaitu, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) tuvākajā laikā tiksies ar Valsts policijas vadību un viņš pieļauj, ka pēc tās būs jāpieņem virkne sāpīgu lēmumu.

Šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" Ģirģens sacīja, ka ir neapmierināts ar vairāku krimināllietu izmeklēšanas dinamiku, kā piemērus minot, Kuldīgā notikušo ugunsgrēku un Mārupes novadā nošautā advokātu un bijušā tiesneša Ulda Bērziņa lietas.

"Tuvākajā laikā plānoju tikties ar Valsts policijas vadību, lai pārrunātu radušās problēmas un, iespējams, būs jāpieņem sāpīgi lēmumi.

Tomēr manai neapmierinātībai ir medaļas otra puse, jo saprotu, ka ir izteikts izmeklētāju trūkums un man nav resursu, lai spētu darbā piesaistīt profesionāļus," sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka 20. jūlija vakarā Mārupē notikušā nozieguma rezultātā bojā gājis Bērziņš, kurš sašauts, ierodoties mājās un sastopot laupītājus. Bērziņš ar šautām brūcēm nogādāts slimnīcā, taču tur miris.

Policijai zināms, ka vismaz divi noziedznieki bija ielauzušies privātmājā Mārupes novadā, sasējuši 1940. gadā dzimušo mājas saimnieci un laupījuši māju. Kad mājās ieradies Bērziņš ar sievu, maskās tērpušies noziedznieki, izvairoties no sagūstīšanas, bēguši prom un no šaujamieroča izdarījuši vairākus šāvienus Bērziņa virzienā.

Policija atzinusi, ka notikušais ir ārkārtējs gadījums. Tāpat šis ir šogad pirmais bruņotas laupīšanas gadījums Latvijā. Latvijā gan kopumā laupīšanu skaits samazinās.

Policija patlaban neizskata versiju, ka advokāts nogalināts savas profesionālās darbības dēļ.

Pēdējais gadījums Latvijā, kad nogalināts advokāts, notika pērn maijā. Toreiz, 2018. gada 30. maija rītā, tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Tāpat 17. jūlijā Ģirģens uzdevis veikt policijai intensīvu izmeklēšanu par gadījumu, kad Kuldīgas novadā pagājušajā naktī, iespējams, aizdedzināta Kuldīgas rajona prokuratūras prokurora, bijušā Kuldīgas policijas iecirkņa priekšnieka Ginta Mežiņa automašīna.

Pirms diviem mēnešiem Kuldīgas vecpilsētā notika līdzīgs noziedzīgs nodarījums, kad tika ļaunprātīgi aizdedzinātas divas uzņēmēja Ronalda Ciņa ģimenei piederošas automašīnas. Pašvaldība sniedza Valsts policijai videonovērošanas kameru ierakstus, lai palīdzētu nozieguma izmeklēšanā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu