Latvijas florboliste Dadajeva saņem četru gadu diskvalifikāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Florbols (ilustratīvs attēls).
Florbols (ilustratīvs attēls). Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas florboliste Linda Dadajeva saņēmusi četru gadu diskvalifikāciju par neatļauto vielu lietošanu, vēstīja Latvijas Florbola savienība (LFS).

Aizliegtās vielas Dadajevas organismā tika atrastas 13.aprīlī, kad norisinājās "Elvi Florbola līgas" turnīra fināls, kurā ķekavnieces piekāpās Kocēnu "Rubenes" vienībai. Paraugā, kas ņemts no sportistes ķermeņa, atrastas aizliegtās vielas, tās metabolītu vai marķieru klātbūtne.

LFS Disciplinārā antidopinga komisija 2.jūlijā pieņēma lēmumu par sieviešu florbola komandas "Ķekava" spēlētājas Dadajevas saukšanu pie atbildības par Antidopinga noteikumu pārkāpumu.

Disciplinārās antidopinga komisijas lēmumā Dadajevai ir noteikta diskvalifikācija uz četriem gadiem (no 2019.gada 15.maija līdz 2023.gada 14.maijam) sacensībās, kuras uzrauga Pasaules antidopinga kodeksa parakstītājs, tā biedrs vai nacionālā federācija, anulējot jebkādus laika posmā no 2019.gada 13.aprīļa līdz 2019.gada 2.jūlijam gūtos rezultātus, atsavinot medaļas, punktus un balvas, vēstīts LFS mājaslapā.

Saskaņā ar šo lēmumu florbola komandas "Ķekava" diskvalificētajai spēlētājai Dadajevai 2019.gada 13.aprīlī saņemtā Latvijas 26.čempionāta florbolā (ELVI līgas) sievietēm sudraba medaļa ir atsavināma un nogādājama LFS birojā.

Sportistei diskvalifikācijas periodā ir aizliegts piedalīties jebkādās sacensībās, kuras uzrauga antidopinga kodekss.

Saskaņā ar Pasaules antidopinga kodeksa 2.panta 2.1.punktu - katram sportistam ir pienākums pārliecināties un nodrošināties, ka neviena aizliegta viela nenonāk sportista organismā. Tikai sportists pats ir atbildīgs par jebkādu aizliegtu vielu vai to metabolītu, vai marķieru atrašanu sportista organismā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu