Sandis Ģirģens liek Ķuzim sagatavot policijas darba uzlabošanas plānu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sandis Ģirģens
Sandis Ģirģens Foto: Valsts kanceleja

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens trešdien, 7. augustā, bija aicinājis uz pārrunām Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi, jo ministrs nav apmierināts ar policijas darbu, izmeklējot vairākas skaļas lietas, to skaitā par prokurora automašīnas dedzināšanu Kuldīgā, vēsta TV3 Ziņas.

Pēdējā laikā Latviju satricinājuši vairāki skaļi noziegumi un ministrs uzskata, ka sabiedrībā radušās bažas par policijas spējām vainīgos notvert un saukt pie atbildības. Kā piemērus Sandis Ģirģens min Kuldīgā notikušo prokurora automašīnas dedzināšanu un Mārupē nošautā advokāta un bijušā tiesneša Ulda Bērziņa lietu. Ministrs uzskata, ka izmeklēšanai šajās lietās jābūt straujākai, tādēļ policijas priekšniekam viņš uzdevis sagatavot plānu darba uzlabošanai. Ja Inta Ķuža ierosinājumi ministru nepārliecinās, Valsts policijas priekšnieks amatu var zaudēt.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens TV3 sacīja, ka tuvākajā laikā Valsts policijas priekšnieks reprezentēs izmaiņu plānu, kādā veidā un kādiem līdzekļiem uzlabot Valsts policijas darbu, it sevišķi izmeklēšanas kvalitāti.

Ja ministram neradīsies pārliecība, ka šie procesi uzlabosies, pastāv divi scenāriji: darba uzteikšana, vai rotācija.

Iekšlietu ministrs arī uzdevis Iekšējās Drošības birojam sākt pārbaudi, vai Valsts policijas Krāslavas iecirkņa amatpersonu darbībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes. Krāslavā vairāki jaunieši līdz nāvei piekāva citu jaunieti, taču policija tā arī tiesai nelūdza aizdomās turamo apcietināt.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu