Ričards Gīrs ar pārtikas krājumiem ieradies uz kuģa, kas uzņēmis nelegālos imigrantus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu kinoaktieris Ričards Gīrs piektdien, 9. augustā, Vidusjūrā ieradies uz Spānijas aktīvistu kuģa "Open Arms", kas uzņēmis 121 nelegālo imigrantu un jau vairāk nekā nedēļu cenšas atrast ostu, kur savus pasažierus nogādāt.

Kuģi, kas šobrīd atrodas starptautiskajos ūdeņos netālu no Itālijai piederošās Lampedūzas salas, Itālija un Malta atteikušās ielaist savās ostās. Abas valstis vēlas, lai atbildību par aktīvistu kuģos uzņemtajiem imigrantiem lielākā mērā uzņemas citas Eiropas Savienības (ES) valstis.

69 gadus vecais aktieris uz kuģa nogādājis pārtikas krājumus. Gīrs arī sarunājās ar dažiem imigrantiem.

Aktieris jau iepriekš iesaistījies cilvēktiesību, dabas aizsardzības un AIDS izpētes kampaņās. Ņemot vērā viņa aktivitātes, aizstāvot cilvēktiesības Tibetā, viņam liegts ieceļot Ķīnā.

Gīrs šonedēļ bijis Itālijā un, ieraudzījis televīzijā sižetu par kuģi ar nelegālajiem imigrantiem, sazinājies ar Spānijas aktīvistu organizāciju "Open Arms" un piedāvājis palīdzību, pastāstīja organizācijas pārstāve.

Jau pēc divām dienām Gīrs bijis Lampedūzā un palīdzējis iekraut pārtikas kravu.

"Cilvēkiem šeit vissvarīgākais ir spēt nodrošināt brīvu ostu, pamest šo kuģi, nokļūt krastā un sākt jaunu dzīvi," sacīja Gīrs. "Lūdzu, palīdziet mums šeit uz kuģa "Open Arms" un palīdziet šiem cilvēkiem, mūsu brāļiem un māsām."

Citas ES valstis pagaidām nav atsaukušās organizācijas aicinājumam rast risinājumu kuģa un tā pasažieru lietā.

Itālijas vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni aizliedzis tā dēvētajiem glābšanas kuģiem izsēdināt nelegālos imigrantus Itālijā, kamēr citas Eiropas valstis nav piekritušas uzņemt daļu no šiem cilvēkiem.

Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu